2019. január 24., csütörtök - Timót

Rendezvény, esemény

szulestortenetekJátékos tárlatvezetésekre hívjuk azokat a kismamákat és kispapákat, akik egy évesnél kisebb babájukkal is szeretnék élvezni a művészet nyújtotta örömöket. Múzeumpedagógusként és anyaként egyaránt tapasztaltuk, hogy kevés az újdonsült szülőket megszólító múzeumi program.

leonardo2018 őszén a budapesti Lovast Leonardo és kortársai külföldi gyűjteményekből kölcsönzött, itthon először látható remekműveinek társaságában mutatjuk be. Leonardo tíz rajza, valamint az általa inspirált pályatársak szobrai hűen idézik fel azt a reneszánszban megoldatlan problémát, amellyel Leonardo bő négy évtizeden át igyekezett megbirkózni: a szabadon álló, ágaskodó lovas szobor megalkotását.

adventeyeA  Vörösmarty téren november 9. és január 11. között ismét megrendezésre kerül a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár. Az idén 20 éves vásár ezúttal is gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett, minőségi kézműves és iparművészeti termékekkel, valamint színvonalas kulturális- és gyerekprogramokkal, műsorokkal várja a külföldi vendégeket és a városlakókat.

ponyvaIgazi ínyencségekkel várja a mozirajongókat a Müpa. A gasztronómiai élvezetek számtalan rendezőt megihlettek már a filmtörténetben: ezek közül nyújt egy egész tálcára valót az október 1-jén induló Müpamozi vetítéssorozat új szezonja – a legendás A nagy zabálástól az örök kedvenc Zöld hentesekig.

prezentacioA legfrissebb tanulmányok szerint a vezetők 95,7%-a úgy találja, hogy a prezentációk elengedhetetlenek az üzleti sikerekhez, azonban csupán 2,2%-uk elégedett az előadások hatásával. Hogyan tartsunk rövid, figyelemfelkeltő prezentációt? Miként tegyünk élvezetesebbé, lazábbá, vidámabbá, frappánsabbá bármilyen előadást, tárgyalást vagy értékesítői beszélgetést?

innoexpoMagyar innovációs program indult, ennek első állomásaként jelent meg a 100 legérdekesebb magyar innováció című kiadvány, amiben több mint kétszáz oldalon olvashatunk a legérdekesebb mai magyar találmányokról és fejlesztésekről. Januárban egy jótékonysági gála keretében díjazzák a tíz legkiválóbb innovációt...

kalandparkKalandpályák és kalandparkok sokasága kínál már hazánkban is kalandokban bővelkedő programokat a család apraja-nagyja számára. A legtöbb helyszínen gyerek és felnőtt méretekben kiépített, fák közti ügyességi és technikai feladatokkal ellátott pályák közül válogathatnak olvasóink kedvükre az alábbi összeállításunkból.

virágokKecelen 2018-ban is megrendezik a FLORA Virágfesztivált és társrendezvényét, a Keceli Országos Fazekas Kiállítást. A rendezvényre az ország minden tájáról érkeznek virágkötők, virágtermelők, fazekas- és népi mesterek, hogy virágkölteményeikkel és nívós munkáikkal bemutatkozzanak a nagyközönség előtt.

mezeskalacsImmár ötödik alkalommal rendezik meg december 7. és 9. között Gyulán a Nemzetközi Méz- és Mézeskalács Fesztivált.Petrucza Zoltán szervező elmondta, a fesztivál célja a magyar termelői méz propagálása, valamint megismertetése a fogyasztókkal.Többek között gasztronómiai versenyekkel, vásárral, mézkóstolóval, valamint gyermekműsorokkal várják az érdeklődőket.

  • 1
  • 2
  • 3