2019. február 16., szombat - Julianna

Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztivál, 2018. december 7-9.

mezeskalacsImmár ötödik alkalommal rendezik meg december 7. és 9. között Gyulán a Nemzetközi Méz- és Mézeskalács Fesztivált.Petrucza Zoltán szervező elmondta, a fesztivál célja a magyar termelői méz propagálása, valamint megismertetése a fogyasztókkal.Többek között gasztronómiai versenyekkel, vásárral, mézkóstolóval, valamint gyermekműsorokkal várják az érdeklődőket.

 A nyitónap leglátványosabb eseményének az országos mézlovagrendek, valamint a helyi lovagrendek fáklyás felvonulása ígérkezik. A menet a polgármesteri hivataltól a gyulai várig tart, ahol mézet, pálinkát és bort kóstolhatunk, majd pedig mézes szaunavarázs kezdődik a Gyulai Várfürdőben.

Szombaton a szakmai rendezvényeké a főszerep. hallhatunk többek között a magyar méhészet aktualitásairól, az alacsonykeretes rakodókaptáros nagyüzemi méhészkedésről, a mézvizsgálatok tapasztalatairól és a környezetterhelési monitoringvizsgálatok legújabb eredményeiről is. A fesztivál ezen napján nemcsak a látogatóknak szerveznek vásárt, hanem a méhészeknek is, akik a különféle méhészeti eszközöket szerezhetnek be.

Vasárnap, 9-én szórakoztató, gasztronómiai és kézműves programokkal kedveskednek a fesztivál vendégeinek.

Időpont: 2018. december 7-9.
Helyszín: Gyula, Több helyszínen
További információk: gyulaihirlap.hu

(Esemény Menedzser)

  • 1
  • 2
  • 3