2018. december 16., vasárnap - Etelka

22. Csabai Kolbászfesztivál, 2018. október 19-22.

kolbaszfesztival3A 22. Csabai Kolbászfesztivált, hazánk legnagyobb gasztrokulturális rendezvényét idén október 19-22. között, péntektől hétfőig változatlan helyszínen, a békéscsabai sportcsarnokban és könyékén rendezik meg. Egy kis előfesztivált is tartanak október 4-én, csütörtökön a Gyulai úti Rendezvénypajtában, és itt kiderül, hogy ki lesz az idei kolbászkirály.

 Ezt a címet az viselheti ugyanis egy évig az, aki megnyeri a nemzetközi szárazkolbászversenyt. Az október 19-22. közötti fesztivál tematikájában az első, a pénteki nap az ifjúságé, a hagyományok átadásáé, ugyanis óvodásoktól az egyetemistákig 300 csapat tölti majd a kolbászt.

Szombaton, a világ legnagyobb nemzetközi kolbászkészítő versenyén 750 csapat gyúr a sportcsarnokban és két óriássátorban, a Mokryban, valamint a Munkácsyban. Vasárnap a nyugdíjasok és a hátránnyal élők támogatott töltőversenyét, majd a zárónapon, hétfőn a mangalicahúsból készített frisskolbászok, valamint a töltöttkáposzta-készítők versenyét rendezik meg. A négy nap alatt a látványdisznótorokon csak mangalicát vágnak, és erről az értékes hungarikum fajtáról konferenciát is rendeznek.

A hétfői családi nap rengeteg gyerekprogrammal, és ekkor a hagyományokhoz hűen 50 százalékos kedvezménnyel kínálják a sült kolbászt, hurkát és cigánkát a vendéglátósok.

2017-os összefoglaló

Időpont: 2018. október 19-22.
Helyszín: Békéscsaba
Információ: csabaikolbaszfesztival.hu

(Esemény Menedzser)

  • 1
  • 2
  • 3