2018. július 22., vasárnap - Magdolna

Budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál, 2017. október 13-15.

disznotorA 10 hektáros fesztiválterületen rengeteg program várja a látogatókat: 3 kolbász utca, kézműves vásár és gasztro utca, étel és ital kóstoltatás, disznó feldolgozás bemutatók, tájház múzeum, állatsimogatók, traktor és stabil motor kiállítás, termelőeszköz kiállítás, gőzmozdony és vasúti kocsi kiállítás, mozdonyforgató, népi játszótér és még sok ingyenesen használható játék a gyerekeknek.

Zenei programok, folklór programok, oldtimer autó és motor kiállítás, Vasútt. Park interaktív programok: gőzmozdonyozás, kerti vasút, hajtány, lóvasút várja még a látogatókat. A fesztiválbusz egész nap díjmentesen szállítja a látogatókat. Naponta az első ezer látogató ajándék gyümölcsbor kóstolót kap. A kolbászvásár 3 napig tart, melynek a pénteki első napjára félárú belépőjeggyel lehet belépni.

Aki október közepén kilátogat a Vasúttörténeti Parkba az valódi hagyományőrzést láthat, igazi díszletekkel, falusi hangulattal, háztáji ízekkel. A budapesti kolbászfesztivál témái: „gasztronómia, hagyományőrzés, folklór”. A pesti népek élőben láthatják majd hogyan vágtak disznót a nagyapáink. A disznó feldolgozásának minden fázisát bemutatjuk az egyenként 4 órás bemutatók során, a kolbásztöltéstől egészen a zsír kisütésig. 100% hagyományőrzés, ez a rendező szlogenje!

3db alacsonypadlós Fesztiválbusz a rendezvény teljes nyitvatartása alatt folyamatosan szállítják majd a látogatókat oda-vissza a Nyugati-Pályaudvar (Váci úti BKK megálló -Westend bejáratánál) és a Vasúttörténeti Park között. A fesztiválbusz használata a fesztivál látogatóknak ingyenes!

 A budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválon az országban egyedülálló a kolbászválaszték! Több mint 250 féle kolbászból lehet majd válogatni. A kecskekolbásztól a Csabai Csípősig minden lesz! A disznótoros ételeken kívül házi sajtok, lekvár, méz, fűszerek, kürtős kalács és mindenféle kézműves ételféleség megtalálható lesz a budapesti kolbászfesztiválon

Fantasztikus folklór és nosztalgia zenei programokkal várjuk a látogatókat! Ha már tele a has és megitták a vendégek a szúrópálinkát, akkor kezdődhet a mulatság. A Disznótoros Színpadon és az Orient Színpadon este tízig megy a mulatozás. A fapadlós sátorban mulatós zenekarok csinálják a jó kedvet, a 3.000nm-es fűtött csarnokban pedig nosztalgia zenekarok, folklór együttesek, operett előadás és nyereményjátékok színesítik a programkínálatot. …

A pénteki napon főleg a nyugdíjasok kedvében szeretnénk járni, ugyanis pénteken 50%-os kedvezménnyel vásárolható meg a belépőjegy. A pénteki félárú jegy a Kolbászvásár jegyében azoknak szól, akik leginkább a „háztáji” termékek vásárlása miatt jönnek a fesztiválra.

Időpont: 2017. október 13-15.
Helyszín: Vasúttörténeti Park
Információ: www.disznotoroskolbaszfesztival.hu

(Rendezvény Világ)

  • 1
  • 2
  • 3