2017. június 29., csütörtök - Péter, Pál

Zsolnay Fényfesztivál, 2017. június 30. - július 2.

fenyfesztVilágszerte rendkívüli népszerűségnek örvendenek a fényfesztiválok, melyek a technológia fejlődésével egyre látványosabb, monumentálisabb élményt nyújtanak. A fesztiválok kínálatában még mindig újdonságnak számít ez a műfaj, hazai viszonylatban pedig mindeddig nem találkozhatott vele az élményekre éhes közönség.

Tavaly Pécsett megszületett Magyarország első fényfesztiválja, mely kuriózumnak számít az ilyen típusú rendezvények világában is. Míg a fényfesztiválok többsége téli időszakra pozicionálja magát, Pécs úttörő módon nyári időpontot választva alkotta meg programkínálatát, így a nappali és éjszakai programok egyaránt bőséges élményt nyújtanak az érdeklődők számára.

A Zsolnay Fényfesztivál idén, június 30. és július 2. között kiteljesíti koncepcióját és egy olyan háromnapos rendezvényre készül, melyben még karakteresebben jelennek meg az előző fesztivál legizgalmasabb elemei, a huszonegyedik századi fényművészet különböző ágai, az utcaművészetek, színház, zene és újcirkusz. Az idei fesztivál nagy hangsúlyt fektet továbbá a művészet, a technológia és a tudomány hármasának integrált megjelenítésére, valamint a mesterséges fényalkotások mellett feltűnnek majd a természetes napfényt alkalmazó művészeti projektek is.

  • 1
  • 2
  • 3