2019. március 21., csütörtök - Benedek

A Gundel nyerte a Miniszterelnökség menzájának üzemeltetését

gundelmenzaA Gundel kapott megbízást arra, hogy a Budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse – tudta meg a hvg.hu. Az étterem megerősítette az információt. A pályázaton elnyert megbízás magában foglalja a teljes cateringtevékenységet a kormány új székhelyén.

Az RTL Híradónak a Miniszterelnökség úgy reagált: „a konyha és a menza bérleti díjaként havi 2,54 millió forintot fizet a szolgálató az épület üzemeltetőjének."

A Gundel vezető séfje nemrég lett Litauszki Zsolt, akit az étterem honlapja szerint arra kértek fel, hogy a segítségével a „tradíciókat megtartva újuljon meg” a kínálat. Litauszki dolgozott Zsidai Zoltán Roy-nak is, akinek cégcsoportja szintén jelen van a Budai Várban.

Mennyi az annyi?

Bár a Gundel saját honlapja szerint Magyarország vezető étterméről van szó, a miniszterelnökségi menzán igencsak alacsony árakkal dolgoznak: egy adag leves 300 forint, a burgonyafőzelék 300 forint, egy főétel 700-900 forint között elérhető. A kétfogásos napi menü pedig mindössze 850 forintba kerül.

(Forrás: turizmusonline.hu)

  • 1
  • 2
  • 3