2019. március 21., csütörtök - Benedek

Kutyamúzeum nyílik New Yorkban

kutyakiallitasFebruár 8-án nyílik az American Kennel Club (AKC) jóvoltából New York első kutyamúzeuma, pár lépésre a Grand Central pályaudvartól. Rangos képzőművészeti gyűjteményről van szó, és kizárólag kutyákat ábrázoló festmények és szobrok, porcelánok, filmplakátok és fotók láthatók itt.

De található egy könyvtár is, amelyben kötetek százai között válogathat a kutyatulajdonos, hogy mindent megtudhasson kedvenc ebéről. Persze a Metropolitan múzeumban vagy a Guggenheimben ezután is számos műtárgy maradt még, amelyik kutyákat ábrázol, de ez lesz az első, speciális, állandó kiállításnak helyt adó múzeum, amelyik csak kutyákat ábrázoló műtárgyakkal várja a látogatókat – adja hírül a Travel and Leisure.

Rangos képzőművészeti gyűjteményről van szó, és kizárólag kutyákat ábrázoló festmények és szobrok, porcelánok, filmplakátok és fotók láthatók itt. De található egy könyvtár is, amelyben kötetek százai között válogathat a kutyatulajdonos, hogy mindent megtudhasson kedvenc ebéről.

Persze a Metropolitan múzeumban vagy a Guggenheimben ezután is számos műtárgy maradt még, amelyik kutyákat ábrázol, de ez lesz az első, speciális, állandó kiállításnak helyt adó múzeum, amelyik csak kutyákat ábrázoló műtárgyakkal várja a látogatókat – adja hírül a Travel and Leisure.

Gyermekek számára is szolgál a múzeum meglepetésekkel, például a kicsik kapcsolatba léphetnek egy Arty nevű virtuális idegenvezető kutyával. A fotókat látva, úgy tűnik, a szervezők nem örülnének, ha a látogató a kedvencével érkezne, bár a shopban vásárolhat számára.

A világon nem ez az első kutyamúzeum, de abban mindenképpen rendhagyó, hogy itt csak képzőművészeti tárgyakat állítanak ki.

(Forrás: turizmus.com)

  • 1
  • 2
  • 3