2018. november 19., hétfő - Erzsébet

Egy-egy milliárd forint fesztiválokra és a hatvani sport- és rendezvénycentrumra

fesztival3A kormány egyetért a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű fesztiválok 2018. évi további támogatásához szükséges forrás biztosításával. A július 5-i Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat indoklása  szerint a fesztiválok nagymértékben hozzájárulhatnak a pozitív országkép kialakításához, a nemzeti identitás erősítéséhez.

A kormányhatározat felhívja a pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon 1.000.000 000 forint forrás biztosításáról a Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság javára a turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű fesztiválok megvalósulására és a kifizetésekhez kapcsolódó pénzügyi tranzakciós illeték és kincstári díjak finanszírozására.

Határidő: azonnal.Szintén a július 5-i Magyar Közlönyben jelent meg, hogy elrendelik a 2017-es költségvetésben „A hatvani sport- és rendezvénycsarnok beruházás támogatása” cím létrehozását, és 1.000.000.000 forint egyszeri átcsoportosítását erre a címre. A támogatást Hatvan város önkormányzata kapja a támogatói okirat kiadását követően.

(Rendezvény Világ - turizmus.com)

  • 1
  • 2
  • 3