2018. május 22., kedd - Júlia, Rita

50 éves lett a Hungexpo

hungexpo50 éves lett a Hungexpo, amelyet a magyar General Motors-nak is hívnak. A cég a Magyar Vásár és Kiállításszervező Iroda jogutódjakként 1967-ben alakult meg a Hungexpo Magyar Külkereskedelmi Vásár és Propaganda Iroda néven. Egyéb feladatok mellett az akkor már több, mint 40 éve működő, népszerű Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) gazdája.

A vásár növekvő nemzetközi szerepe, a kiállítók számának gyarapodása mind több állandó jellegű épületet követelt. Így 1974-ben a Városligetből Kőbányára, a Budapesti Vásárközpontba költözött. A Hungexpo-t 2005-ben privatizálták. Új tulajdonosa a francia GL events csoport lett, amely azonnal nagyszabású területfejlesztésbe kezdett, melynek eredményeként 2008 őszétől európai színvonalú, multifunkcionális rendezvényközpont várja a kiállítókat és a látogatókat.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója az esemény apropóján nem kevesebbet állított, minthogy a cége „egy egész iparág, a kiállításszervezés bölcsője Magyarországon. Olyan a magyar üzleti életben, mint amilyen a General Motors volt az amerikai autógyártásban vagy a Siemens a német iparban. Az elsők voltunk és rögtön a legnagyobbak. És ami fantasztikussá teszi ezt az 50 évet, a legnagyobbak vagyunk ma is”.

(Esemény Menedszer - turizmusonline.hu)

  • 1
  • 2
  • 3