2018. május 22., kedd - Júlia, Rita

Tánc, repülés, esküvő: ez vár ránk nyáron a Szabadság hídon

szabadsaghidAnnyira jó bulihely volt tavaly, hogy még a főpolgármesteri szív is meglágyult: négy hétvégén csak a gyalogosoké a híd. Tíz képpel készülünk arra, ami ránk vár. Villamossín-felújítás miatt tavaly egész nyáron zárva volt a Szabadság híd, Budapest talán legszebbje. Az első napon csak óvatosan merészkedtek fel a gyalogosok, mintha maguk sem hinnék el, hogy a híd teljes egészében az övék.

Pár nap múlva azonban már buli volt...
A Szabadság híd akaratlanul is társadalmi kísérlet helyszíne volt az elmúlt nyáron, méghozzá nagyon jó sikerült kísérleté: megmutatta, mekkora hiány van fővárosi szabad és szabadtéri lazulós, sörözős-borozós helyszínből, ahol békésen elférnek egymás mellett a jógacsoportok, az utcazenészek, a salsa táncosok, a Balaton Sound kigyúrt arcai és a punkok. A főváros legnyugisabb helyszíne volt, botrány, rendbontás nélkül, legfeljebb a rendőrök voltak néha feszültek a Turulig felmászó tinik miatt, de végül ebből sem lett baj.

Mint azt már megírtuk, a Szabadáság-híd idén is megnyit, igaz, csak négy hétvégére. Az első a mostani. Tarlós főpolgármester azért feltételül szabta: ahogy még egy ilyet meglát, vége a bulinak! Az induló Szabihíd-szezonra a tavalyi év képeivel készülünk, amelyeket kiállítottak a Capa Központban is az év sajtófotói között.

A cikk folytatása itt olvasható

  • 1
  • 2
  • 3