2017. augusztus 23., szerda - Bence

Hírek, elemzések

szigez 17Százhárom országból jöttek látogatók, hollywoodi filmsztárok sora érkezett a fesztiválra, egy 11 hónapos hongkongi csecsemő is itt szórakozott szüleivel, köszöntötték minden idők 8 milliomodik látogatóját, és két nap is ki kellett tenni a “megtelt” táblát. A 25. Szigeten 452 ezer látogató szórakozott békében, boldogságban, szeretetben.

kongresszusikozpontA napokban adták ki a jogerős építési engedélyt az új, nagy befogadóképességű, budapesti kongresszusi központra, mégis csak tervekről tudtuk kérdezni a Finta Stúdió vezető tervezőjét. Mezei Gábor irodavezető a határidőket firtató kérdésünkre elmondta, hogy  következő lépésként a kivitelezési tervek készülhetnek el, majd le kell folytatni a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást.

zeneHét budapesti helyszínen várja a közönséget a 20. Zsidó Kulturális Fesztivál könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint színházi- és irodalmi programokkal szeptember 3. és 14. között. A fesztivál előprogramjaként augusztus 27-én a Frankel Leó úti Zsinagógában klezmerestet rendeznek.

kaposvararenaNemzetközi sportesemények és több mint 4000 fős kulturális rendezvények megtartására is alkalmas, multifunkcionális épület lesz a Kaposvár Aréna, amely bruttó hatmilliárd forintból 2019 elejére készül el. Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere az építkezés helyszínén, az Arany János utcában, a régi sportcsarnok melletti egykori téglagyári területen tartott  bejáráson közölte: a beruházás jól halad a létesítményt tartó cölöpök már a helyükön vannak, az épület novemberre szerkezetkész lesz.

gyerekek1Egy-egy délutánra lezárják és a gyerekeknek adják át Bécs néhány utcáját, hogy olyan játékokat játszhassanak, amelyekhez a játszótereken túl kicsi a hely. A játszóutcák a felnőttek előtt is nyitva állnak: piknikezhetnek, traccsolhatnak a környékbeliekkel. A Wiener Spiel!straße (Bécsi Játszóutca) a Bécsi Városháza oktatási valamint városfejlesztési ügyosztályának közös projektje.

https://esemenymenedzser.hu/images/stories/170_szabadido/csopa.pngBezár a Csodák Palotája a Camponában, ahonnan szeptemberben Óbudára költözik, az ottani Playbar alatti területre. A két különböző profil egyesülésével Európa legnagyobb tudományos szórakoztatóközpontja jön létre a Kolosy térhez közeli üzletközpontban - írta meg a Világgazdaság.

templomAz Öt Templom Fesztivál is felkerült Európa legjobb kulturális rendezvényeinek huszonhatos listájára; a májusában megtartott győri fesztivál így az EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) fődíjáért is versenyben van.Az EFFE az Európai Fesztiválok Szövetségének kezdeményezéseként idén második alkalommal tette közzé felhívását, hogy a 2017-2018-as szezon fesztiváljait minősítse és rangsorolja.

vizesvbTöbb tízezer turista érkezett az elmúlt hetekben Budapestre főként a vizes világbajnokság és a Forma-1-es Magyar Nagydíj miatt.Csaknem félmillió, 485 ezer néző tekintette meg az öt helyszínen a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság versenyeit - mondta Seszták Miklós, a vasárnap zárult vb szervezőbizottságának elnöke a Duna Arénában tartott hétfői sajtótájékoztatón.

sportAugusztus végén jön az ötödik Ügynökségi sportkupa, minden eddiginél több résztvevővel és sportággal. 2017-ben is megrendezik az Agency Kick Off ügynökségi focikupát, ez lesz az ötödik alkalom. Augusztus 26-án, szombaton reggel 10-kor indul az esemény, ezúttal új helyszínen, a Vasas Pasarét Sportcentrum pályáján. A foci mellett röplabda és streetball is lesz.

  • 1
  • 2
  • 3