2017. június 29., csütörtök - Péter, Pál

Hírek, elemzések

budapest hotel benczurEgy emailben megkapott titkos cím arról, hogy hol kezdődik a játék. Egy csomag, ami kincskereső felszereléseket rejt. Egy csapat, aki nem tudja, mi vár rá. Nyomok, amelyek Budapest belvárosán vezetnek keresztül. Összeesküvők és jóakarók, akik benne vannak a rejtélyben.

wellnessA Magyar Turisztikai Ügynökség több hónapos integrált kommunikációs kampányt indított azzal a céllal, hogy a hazai úti célok, kulturális és természeti értékek bemutatásával belföldi utazásra inspiráljon. A kampány minden eddiginél nagyobb hangsúlyt helyez a digitális megoldásokra.

szinesvarosA gasztronómia és a bor inspirálja idén a Színes Város Fesztivál művészeit, akik negyedik alkalommal készítenek falfestményeket fővárosszerte a nyár végén induló, egy hónapon át tartó fesztivál alatt. Idén újításként a szervezők kifejezetten a budapestieket szeretnék megszólítani, és bevonni a város színesítésébe

nemzetimuzeumKiírták a pályázatokat a római Limes magyarországi Duna-szakaszain található települések felkészülésének segítésére.A Magyar Nemzeti Múzeumban tartott konferencia szépszámú hallgatóságát Varga Benedek, a múzeum főigazgatója köszöntötte.

kurtoskalacsMostantól az agrártárca mondja meg, miből és hogyan lehet a népszerű süteményt készíteni. A Magyar Idők cikke szerint a szabályozás mindezek mellett a felhasznált alapanyagok minőségét is rögzíti majd, így a gyártók csak akkor használhatják majd a termékeikre a kürtőskalács megnevezést, ha minden pontnak megfelelnek.

fesztivalElkészítették az index.hu munkatársai Magyarország fesztiváltérképét: összegyűjtötték, milyen magyar városokban lehet nyáron fesztiválozni, és kiszámolták, melyik fesztiválon mennyibe kerül egy nap. Először is összegyűjtötték, hogy mennyibe kerülnek a bérletek a legnagyobb magyar fesztiválokra és megpróbálták kideríteni, melyik a legdrágább és melyik a legolcsóbb fesztivál.

hungexpo50 éves lett a Hungexpo, amelyet a magyar General Motors-nak is hívnak. A cég a Magyar Vásár és Kiállításszervező Iroda jogutódjakként 1967-ben alakult meg a Hungexpo Magyar Külkereskedelmi Vásár és Propaganda Iroda néven. Egyéb feladatok mellett az akkor már több, mint 40 éve működő, népszerű Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) gazdája.

neprajziNovember végén zárja be a látogatók előtt Kossuth téri épületét a Néprajzi Múzeum, amelynek új otthonát 2017 második felében kezdik építeni az Ötvenhatosok terén. A látogatók, a műtárgyak és a múzeumi szakemberek számára is sokkal jobb feltételeket biztosító Új Néprajzi Múzeum engedélyezési tervei már elkészültek,

uzletemberHetedik alkalommal osztják ki a Business Excellence díjakat az üzleti utazók aktív részvételével a legkedveltebb turisztikai szolgáltatóknak, termékeknek. A Business Excellence díjat 10 kategóriában osztják ki. Idén a legjobbnak ítélt budapesti és vidéki business szállodát, budapesti és vidéki éttermet, legjobb corporate utaztatót, légitársaságot, autókölcsönzőt, rendezvényhelyszínt, vidéki „business city”-t, valamint új kategóriaként a legjobb rendezvényszervezőt díjazzák.

  • 1
  • 2
  • 3