2017. december 16., szombat - Etelka

Hírek, elemzések

korcsolya mujegEljött az év 50. hétvégéje! Tippjeinkkel már csak ott szeretnénk kopogtatni, ahol az ünnepi készülődés mellett maradt még idő, erő és kedv a hétvégi aktív kikapcsolódásra. Merüljünk együtt az események világába!


korcsolya mujegA főváros legegyedibb panorámájával rendelkező jégpályáján korcsolyázhatunk egészen február végéig a Hotel President tetőteraszán. Budapesten egyedülálló korcsolyapálya nyitotta meg kapuit az V. kerületi Hold utcában található Hotel President tetején. A négycsillagos szálloda tetején egy 110 négyzetméteres pályát alakítottak ki.

bal1A méltán világhírű Bécsi bál olyan régi osztrák hagyomány, amely a mai napig meghatározza az osztrák főváros arculatát. Idén pedig a báli kultúra táncos hagyatékát, a bécsi keringőt, az UNESCO az oszták kultúra immateriális örökségeként is elismerte. Az osztrák főváros évről évre összesen 450 bálnak ad otthont, amelyekre az egész világból megközelítőleg 300.000 vendég látogat el.

balnaA kormány úgy döntött, megveszi a Bálna épületét a fővárosi önkormányzattól a Magyar Turisztikai Ügynökségnek. A kormány úgy döntött, megveszi a Bálna épületét a fővárosi önkormányzattól a Magyar Turisztikai Ügynökségnek - közölte Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

turizmusAz első háromnegyed év adatai alapján idén is kiemelkedő évet zárhat a turizmus Magyarországon - mondta Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a legfrissebb statisztikai adatokra reagálva pénteken az MTI-nek. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatai szerint szeptemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 7,3, a belföldi vendégeké...

btfMartha Argerich, Kurt Elling, Sir Roger Norrington és a Felvilágosodás Korának Zenekara, Emmanuelle Haïm és a Le Concert d'Astrée, Yefim Bronfman és a Bécsi Filharmonikusok, a Company Wayne McGregor, Danyiil Trifonov és a FAMILIE FLÖZ – 2018 tavaszán minden műfajban világsztárokkal, bemutatókkal, különleges koprodukciókkal nyűgözi le a közönséget a Budapesti Tavaszi Fesztivál.

gasztrobajnoksagNagyon büszkék vagyunk Tagjainkra, akik vállalták a megmérettetést, a csatolt fotókon az egyes cégek versenyzőit mutatjuk be. A Bajnokság 2018. február 6-7-én, a Bocuse d'Or szakácsverseny előtt a Sirha Élelmiszeripari Kiállítás keretén belül kerül megrendezésre a Hungexpón.

messehalle 12 bigbijcgTudja-e, hogy Frankfurtban 777 éve rendeznek vásárokat? Természetesen a középkorban még nem a mai értelemben vett szakvásárok, illetve kiállítások várták az érdeklődőket, de a történészek szerint Frankfurt városa immár 777 éve folyamatosan ad otthont vásároknak. A Messe Frankfurt vásárai kiemelkedő jelentőségűek az egyes iparágak számára.

turizmus Idén is megrendezésre került az Év Biztosítójának a megválasztása a Biztositas.hu kezdeményezésével, ahol 17 Biztosító közül a Mondial Assistance mind a szolgáltatás, mind a kárrendezés kategóriában az 1. helyen végzett, ezzel elnyerte az ÉV UTAZÁSI BIZTOSÍTÓJA címet!

  • 1
  • 2
  • 3