2017. június 29., csütörtök - Péter, Pál

Rendezvény, esemény

borfeszt2017. június 24-én rendezik meg a Magyar Bor és Pezsgő napját a magyar borkultúra népszerűsítésére. A magyar bor és pezsgő ünnepén minden a amygyar borról és pezsgőről szól majd. Ezt ünnepeljük az ország valamennyi borvidékén és határainkon túl is. Részletekért érdemes átkattintani a koccintas.hu oldalra.

muzeumokejszakajaA Múzeumok Éjszakája rendezvényt  2017. június 24-én rendezik meg. Ezen a napon országos szinten több száz helyszínen tartanak programokat. Az események és rendezvények kezdési időpontja a helyszíntől függően változhat. Budapest területén egységes karszalaggal látogatható az összes résztvevő múzeum.

gyerekek116. alkalommal vár kicsiket és nagyokat Magyarország legnagyobb ingyenes családi rendezvénye a Generali Gyerek Sziget. 2017. június 3-25. között júniusi hétvégéken, minden szombaton és vasárnap száz változatos program szórakoztatja majd a látogatókat a Hajógyári-szigeten. A belépés ingyenes!

nyarifesztTöbb mint 100 programot, köztük színházi produkciókat, koncerteket, gyermekelőadásokat és kiállításokat kínál a június 10-én induló Budapesti Nyári Fesztivál. A teljes nyári szezon felölelő (augusztus 30-ig tartó) rendezvény azért különleges és emelkedik ki a fesztiválok sorából, mert hidat képez a színházi évadok között.

eger fesztSzörényi Levente és a Vujicsics együttes, a Budapest Bár, Petruska András, a Dresch Quartet, Ferenczi György és a Rackajam, Csík János Esszencia zenekarával, a Fonó együttes, a Makám, az egri Kerekes Band és természetesen a Kaláka – csak néhány előadó a 38. Kaláka Fesztivál fellépői közül.

balatonfesztIngyenes családi, gasztrofesztivál 16 sztárfellépő, ínyencségek testnek és lélekne: ez a Balaton Fesztivál, amely minden ízében új és formabontó. Ráadásul páratlan balatoni környezetben és belépőjegy nélkül. A rangos zenei programok mellett street food utca, különleges termékek és minőség várja az érdeklődőket az első nagy balatoni gasztrofesztiválon.

fenyfesztVilágszerte rendkívüli népszerűségnek örvendenek a fényfesztiválok, melyek a technológia fejlődésével egyre látványosabb, monumentálisabb élményt nyújtanak. A fesztiválok kínálatában még mindig újdonságnak számít ez a műfaj, hazai viszonylatban pedig mindeddig nem találkozhatott vele az élményekre éhes közönség.

palotajatekokAz Úr 2017. esztendejében, július havának második hetében 7-8-9. napján fényes ünnepség veszi kezdetét a visegrádi királyi palotában. A magyarok királya, Károly vendégül látja a csehek királyát és ennek fiát, a morva őrgrófot, a lengyelek királyát, bajvívó vitézeiket és díszes kíséretüket. Ez az esemény nem más, mint a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok.

vizesvbA magyar sport, de valójában egész Magyarország büszke lehet arra, hogy 2017 nyarán Budapest és Balatonfüred ad otthont a 17. FINA Világbajnokságnak, amelyet a világ harmadik legrangosabb sporteseményeként emlegetnek. A versenyszínhelyek szépsége, a megoldások eredetisége túlzás nélkül lenyűgöző lesz.

  • 1
  • 2
  • 3