2017. október 18., szerda - Lukács

Hírek, elemzések

jackmaA világ leggazdagabb embereit sokan merev, szigorú időbeosztású, humortalan, a számok világában élő különcöknek tartják. Azonban Jack Ma fittyet hány az ilyen általánosításokra, és évről évre meghökkentő produkcióval igyekszik az alkalmazottai kedvében járni. Az Alibaba a világ egyik legnagyobb online kereskedéssel foglalkozó oldala.

arenaMobilapplikáció készült a Papp László Budapest Sportaréna használatához a látogatóknak, illetve jövő januártól készpénzmentessé válik a csarnok - közölte a létesítmény cégvezetője. Lak Tibor elmondta: az applikáció segítségével a látogatók megvásárolhatják belépőjegyüket, előre válthatnak parkolókártyát és az ülőhelyükhöz vezető térképet is kapnak.

tortaA 2017. október 6. és 8. között Prágában rendezett WACS európai kontinentális versenyein induló három magyar csapatból kettő megszerezte a továbbjutást jelentő első helyet. A cukrászok versenyén, a WACS Global Pastry Chef Challenge-en Maczák Anna és Marosi Mónika az első helyen végzett, ezzel továbbjutva a 2018-as malajziai világdöntőre.

gasztro1A United Food Concepts privát séfbérbeadáson kívül foodtruck bérlő felületet is üzemeltet, valamint egy új coworking konyha és rendezény helyszínük, a SéfPláza Kitchen is elkészült. A United Food Concepts 2014-ben alakult Hollandiában, és egyre több országban jelenik meg, mint teljeskörű szolgáltatásokat nyújtó gasztro ügynökség. Magyarországon 2 hónapja kezdték meg aktív működésüket.

rendezvenyA Müpa melletti állami konferenciaközpont a korábban tervezett 2018 helyett 2020-ban nyílhat meg. Az új budapesti kongresszusi központ megvalósításának előkészítése ütemezetten halad - közölte a Napi.hu érdeklődésére a beruházást megvalósító Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV).

sziget2017. szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján Gerendai Károly, a fesztivál alapítója, Kádár Tamás, cégvezető, valamint Vidó Andrea cégvezető-helyettes vette át a díjat az alapító BFTK ügyvezetőjétől Bán Teodórától a fővárosi Új Városháza Dísztermében megrendezett ünnepi turisztikai találkozón.

repterbpAz idei müncheni EXPO REAL kiállításon a Budapest Airport a magyar fővárossal közös standon állított ki. Európa legnagyobb ingatlanos szakmai vásárán 35 országból 1900 vállalat, régió és város jelent meg kiállítóként. A Budapest Airport a magyar főváros közös standján mutatkozott be, egyebek mellett a jelentős logisztikai- és irodafejlesztésekkel.

tudomanyokA Várkert Bazár adott otthont az ország leginspiratívabb tudományos rendezvényének a Tudományok Fővárosának, melyre több mint tízezer ember látogatott ki. A STEM fókuszú rendezvényen a természettudományok úttörői mutatkoztak be, a látogatók pedig robotokat, drónokat és temérdek érdekességet csodálhattak meg a kiállítók jóvoltából.

kerekparverseny2019 nyarára elkészülnek a Budapest-Balaton kerékpárúthoz kapcsolódó fejlesztések, így a fővárosból kerékpáron is el lehet majd jutni a Balatonra - jelentette be a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos hétfőn Velencén. Ezen a sajtótájékoztatón mutatták be a Velencei-tó kerékpáros forgalmát számláló berendezést.
  • 1
  • 2
  • 3