2018. május 22., kedd - Júlia, Rita

Hírek, elemzések

iccaA Konferenciaszervezők Nemzetközi Szövetsége (ICCA) adatai szerint Barcelona volt 2017-ben a legnépszerűbb konferenciahelyszín a világon. Budapest előrelépett a 12. helyre. 2017-ben minden korábbinál több, összesen 12 558 évente rotálódó nemzetközi szövetségi konferenciát rendeztek világszerte, ez minden idők legmagasabb adata.

fesztivalMuanyag2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület, a Zöld Övezet Társulás és Doremi.Today, hogy minden vendéglátóegységet és rendezvényt műanyagmentessé tegyen Magyarországon. A szövetség szerint a kereskedők, rendezvényszervezők és vendégek egyaránt információra szorulnak a témában.

lakat2Május 25-től lép életbe az Európai Unió új adatvédelmi szabályozása, a GDPR néven emlegetett törvénycsomag. Rengeteg buktató van a szabályozásban, akár a régi névjegykártyák és a céges események fotói is büntetést hozhat az emberek nyakára. Már 2016-ban döntött az Európai Unió arról, hogy megváltoztatja, hogyan szabad személyes adatokat kezelni.

sorA Beer Week in Budapest sajtótájékoztatóját az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének rezidenciáján tartottak a szervezők. A szokatlan környezet apropója nem más, mint hogy a legtöbb külföldi főzde (heten) onnan érkeznek, és az esemény fővédnöke az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete, Iain Lindsay.

egyetmijatekokA Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Közgyűlésén jelentették be, hogy indulhat a 2024-es Debrecen-Miskolci Európai Egyetemi Játékok szervezése. Megérkezett az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) Végrehajtó Bizottságától a hivatalos értesítés a 2024-ben Debrecenben és Miskolcon rendezendő Európai Egyetemi Játékok rendezési jogának elnyeréséről.

swing2Májusban kulturális csemegéket is kínálnak a kulináris élvezetek mellé hétvégente nyolc bécsi piacon: élőzenével szórakoztatják a vásárlókat és a kofákat. Benny Goodman, Glen Miller és Ella Fitzgerald idejébe mehet vissza, aki májusban  kilátogat valamelyik nagyobb bécsi piacra. A Zenepiac (Musikmarkt) elnevezésű rendezvénysorozat keretében élőzenét is kínálnak...

kutyareggeliEbben a hónapban ingyen kínálja a kutyareggelit a belvárosi Farger Kávézó. Budapest első kutyareggelizőjének kínálatában száraztáp, kutyakonzerv és csont is szerepel.15 éve a Szabadság téren lévő Farger kávézó volt az első kutyabarát budapesti  vendéglátóhely. A tulajdonosok ismét nagy lépést tettek a gazdik és a négylábúak felé: bejelentették Budapest első kutyareggelijét, amit ráadásul ingyen szervírozna.

viragokA Magyar Turisztikai Ügynökség és a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny Szervező Bizottsága immár 25. alkalommal indítja útjára hazánk egyik legnépszerűbb mozgalmát, amelyre május 31-ig nevezhetnek a települések. Ebben az évben több újítással is készülnek a szervezők. Az MTÜ a verseny 25. évfordulója alkalmából egy „Jubileumi díjat” is odaítél majd.

forbesÁprilistól a TorTer csapata felel a Forbes nagy eseményein a belsőépítészeti dizájnért, a bútorokért, a vizuális megjelenésért és a loftos színpadképért. Stratégiai partneri megállapodást kötött a Forbes és a TorTer. Az együttműködés értelmében az idei év áprilisától a TorTer e-Design Kiállítás Kivitelező és Díszletgyártó Kft. csapata felel...

  • 1
  • 2
  • 3