Nyomtatás

850 forint egy ebédmenü, 260 egy somlói a Miniszterelnökség új Gundel-menzáján

608

gundelA Gundel Étterem kapott megbízást arra, hogy a budai Várba költöző Miniszterelnökség menzáját üzemeltesse, írja információira hivatkozva a Hvg.hu. A pályázaton elnyert megbízás magában foglalja a teljes cateringtevékenységet a kormány új székhelyén. Az étterem megerősítette, hogy tenderen nyertek, de a szolgáltatás áráról vagy más részletekről nem akartak nyilatkozni.

A honlapjukon elérhető menüben a legolcsóbb főétel közel 6000 forint, a legdrágább 16 500 forint, de a Hvg.hu hozzáteszi, ebből nem következik, hogy a Várban is ilyen árszinten vállalták a menza üzemeltetését.

Frissítés: A cikkük megjelenése után a hvg.hu-nak elküldött a Miniszterelnökség egy képet, amin Orbán Viktor és Gulyás Gergely esznek a menzán, és egy másikat a Karmelita Menza aktuális kínálatáról. Ezen az szerepel, hogy az A Menü 850 forint, amiben füstös csülkös bableves, és káposztás tészta van, a B Menü-ben ugyanennyiért Cézár saláta pirított jércemellel és rántott pulykamell sültburgonyával van benne. A főételek között nincs olyan, ami 900 forintnál drágább lenne. A desszertek között egy somlói galuska mindössze 260 forintért szerepel a listában.

A Hvg.hu közérdekű adatkikéréssel fordult a várgondnoksághoz, hogy megismerhesse a pályázat részleteit, és annak díját.

Az RTL Híradónak a Miniszterelnökség úgy reagált: „a konyha és a menza bérleti díjaként havi 2,54 millió forintot fizet a szolgáltató az épület üzemeltetőjének."

(Forrás: index.hu)

ReulseHenGO

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek