Nyomtatás

Adó- és pénzgazdálkodás - Minden forint számít! 2023. november 2.

461

Kevesebb megrendelés érkezik? A költségek pedig tovább növekednek? Sokan élünk most ebben a helyzetben. Recesszióban minden forint számít! Hogyan tartható fenn a cég, ha költségeink az infláció miatt drasztikusan növekednek, bevételeink, megrendeléseink pedig a recesszió miatt csökkennek?

Lehetetlennek tűnő feladat. Pedig még egy darabig szembe kell néznünk a megrendelések megritkulásával. S nincs vállalkozást támogató vissza nem térítendő EU-pályázat sem.

Egyik megoldás: spóroljunk, ahol tudunk! Csökkentsük kiadásainkat! Húzzunk még a nadrágszíjon! Például az adórendszerünkben fellelhető kedvezmények igénybevételével, a béren kívüli juttatások használatával, az energiaköltségeink minimálisra csökkentésével, a megosztásos gazdaságra áttéréssel stb. Az üzleti összefogás, együttműködés is sokat hozhat a konyhára.

Másik megoldás: pénzünket, vagyonunkat tartsuk értékálló befektetésekben. Fialtassuk a pénzünket! Ha van eladható és nélkülözhető ingatlanunk, vagyontárgyunk, váljunk meg tőle vagy hasznosítsuk.

És még megfontolandó: keressük meg a társasági törvényben, cégcsoportosulásokban is az előnyöket. Használjuk ki a devizában fizetés lehetőségeit! És menjünk bele nemzetközi csoportosulásokba is, ha úgy jobban megéri.

Sok megoldás létezik. Az orrunk előtt van. Csak észre kell venni.

A konferencia előadói sok használható megoldást tárnak a kkv-döntéshozók elé, mely szektortól függetlenül segít a recesszióban is megvetni a lábunkat.  Biztosan tudnak mondani olyat, ami eddig elkerülte a figyelmüket. De most jól jön egy új ötlet pénzünk, vagyonunk értékállóságának megóvására.

Időpont: 2023. november 2. 9.30–16.30
Helyszín: Budapest, BKIK Székház, Krisztina körút 99. 7. emelet
Távolról résztvevőknek: a következő nap 12 órától + még 9 napig jelszóval

Részletes program és regisztráció:

https://ppkonferencia.hu/konferenciakozpont/adoespenzgazdalkodas/

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek