Nyomtatás

Nosztalgiajáratok egész sorát indítja ősszel a Volánbusz

554

Az Ikarus-rajongók találkozójától a hatvani nosztalgia-telephelyig, a szolnoki RepTártól a vácrátóti arborétumig és a veresegyházi medveparkig számos eseményre, illetve helyszínre látogathatnak el az érdeklődők a Volánbusz retró járműveivel szeptember és október folyamán.

Kiváló lehetőség lesz tehát az élménybuszozást összekötni egy-egy családi programmal az őszi hétvégéken.A Volánbusz az őszi szezonban a következő nosztalgiajáratokkal várja az érdeklődőket:

Szeptember 30.–október 1.: nosztalgiajárat az V. Ferihegyi Ikarus Találkozóra

A Volánbusz nem kevesebb, mint tíz veterán, illetve youngtimer korú járművel vesz részt az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő nagyszabású Ikarus-találkozón a ferihegyi Aeroparkban, amelyre összesen 120 autóbuszt (!) várnak a szervezők. A társaság nosztalgiaflottája szinte teljes egészében felsorakozik, a helyszínen a Volánbusz restaurált, vagy megőrzésre félretett Ikarus 30, 55, 66, 266, 415, 556 (emeletes), E94G és E99 nosztalgiabuszai is jelen lesznek. A sokat látott járművek nosztalgiaköröket tesznek majd az Aeropark és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 1-es terminálja között. A stílusos érkezést választók az eseményre Ikarus 55 Lux veterán autóbusszal is utazhatnak. A különjáratok mindkét nap Budapest, Népliget 12-es kocsiállása és az Aeropark között is közlekednek, az alábbiak szerint:

Budapest, Népliget–Aeropark: 9:00, 10:00, 11:00, 13:30, 14:30,

Aeropark–Budapest, Népliget: 13:00, 14:00, 17:30, 18:00.

Az ingajáratokra elővételben online lehet jegyet váltani, irányonként 2500 Ft-ért, míg az újjépített formájában tavaly bemutatott emeletes MÁVAUT-Ikarus 556-os alsó szintjére 3000 Ft, a felső szintre 3500 Ft a személyenkénti jegyár. További információ ide kattintva érhető el.

Október 7.: nosztalgiajárat „Nejlon Piroskával” (Ikarus 30) a vácrátóti arborétumba

Október 7-én az ikonikus, idén restaurált, hetven esztendős Ikarus 30-as nosztalgiabusszal (címlapképünkön – a szerk.) kínál hangulatos utazási lehetőséget a Volánbusz hazánk legnagyobb botanikus kertjébe, Vácrátótra. A program része egy hosszú séta a 27 hektáron elterülő, romantikus táji elemekkel tarkított, lenyűgöző fajgazdagságú angolparkban, ahol a kaktusz- és a pozsgásház, valamint a trópusi és a pálmaház növényritkaságait is megcsodálhatjuk. Az október 7-8.-i hétvégén tartják a „Földi javak asztalunkon” című családi napot és vásárt, ahol őstermelőktől is lehet vásárolni.

Indulás: 10:00-kor, útvonal: Budapest, Stadion–Vácrátót–Budapest, Stadion

A szolgáltatás díja 4900 Ft, amely a belépők árát nem tartalmazza, utóbbiakról a botanikuskert.hu-n található bővebb információ.

Október 14.: túra „Farossal” (Ikarus 66) a Volánbusz hatvani nosztalgia-telephelyére

Ezen a napon a Volánbusz értékmentési programjának központjaként szolgáló hatvani Volán-telepet lehet majd felkeresni, amely többek között az Ikarus 200-as és 400-as típuscsaládok számtalan megőrzött példányának biztosít bemutatóhelyet. Más különlegességek is megtekinthetők itt, pl. az Ikarus 630-as múzeumbusz, az egyetlen legyártott Ikarus 955-ös távolsági autóbusz, vagy a szintén mindössze két példányban létező NABI Sirius buszok, továbbá számos ZiL, IFA, Robur és Tatra tehergépjármű, Żuk kisteherautó, illetve Dutra traktor. A nap fénypontjaként a MÁVAUT-Ikarus 556 emeletes autóbusszal lehet majd megtenni egy élménygazdag nosztalgiakört Hatvan környékén.

Indulás: 13:00-kor, útvonal: Újpest-vk.Hatvan Volán-telepÚjpest-vk.

A részvételi díj 5900 Ft, bővebb információ itt olvasható.

A Volánbusz gyönyörűen felújított Ikarus 66-osa a társaság páratlan nosztalgiaflottájának egyik kultikus darabja

Október 21.: nosztalgiajárat a veresegyházi medveotthonba „Nejlon Piroskával” (Ikarus 30)

Közép-Európa egyetlen medveotthonában más állatok – például madarak, illetve farkasok, oroszlánok és egyéb emlősök – is élnek, de a fő attrakciót természetesen a mézet majszoló macik jelentik. Békés dörmögésükre mi mással lehetne jobban ráhangolódni, mint a Volánbusz nosztalgiaflotta korelnökének számító Ikarus 30-as négyhengeres Csepel motorjának brummogásával? A parkon belül a látogatók 1500 Ft-os díj ellenében kipróbálhatják a muzeális jellegű bányamozdonyokat is. Az egyedülálló, kifejezetten bányavasúti tematikát bemutató kisvasút a medveotthon 11 hektáros területén kap helyet. Az 1500 méteres erdei körpálya áthalad egy látványos bányavágaton is.

Indulás: 11:00-kor, útvonal: Budapest, StadionVeresegyház medveotthonBudapest, Stadion

A szolgáltatás 4900 Ft-os díja itt is a belépők nélkül értendő, amelyekről a medveotthon.hu-n érhető el további információ.

Október 28.: látogatás „Farossal” (Ikarus 66) a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba

A RepTár Szolnok repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A múzeum több mint 4500 m2 fedett kiállítóterével és mintegy 60 000 m2 alapterületével már a mérete okán is figyelemre tarthat számot. A múzeum nem egy repülőgép-emlékpark, a nyugdíjazott és restaurált gépek mellett több interaktív eszköz kínál különleges élményt a látogatóknak. A RepTár emellett tematikus park is, amely a repülés szerelmesein mellett bárkinek remek kikapcsolódást kínál. A kiállított repülő szerkezeteken túl – amelyek közül többnek a botkormánya mögé is beülhetünk – megannyi érdekesség várja a látogatót: hajtóművek, légvédelmi eszközök, különböző relikviák segítenek megismerni a magyar repülés történetét.

Indulás: 9:00-kor, útvonal: Budapest, NépligetRepTár Szolnoki RepülőmúzeumBudapest, Népliget

A szolgáltatás díja 8900 Ft a belépők nélkül, ezek árairól a reptar.hu-n lehet tájékozódni.

| Forrás: magyarbusz.info, Fotók: Volánbusz Zrt.

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek