Nyomtatás

Pikniket rendeznek a szolnoki RepTárban, 2022. szeptember 3.

769

A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, 3D karika, Csúszópálya, RepTár Go) számos különleges programot kínálnak a látogatóknak szeptember 3-án.

175. születésnapját ünnepli a valamikori pályaudvar fogadóépülete, az Indóház, ma Magyarország legrégebbi állomásépülete, jelenleg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum fogadóépülete. A Pestet Szolnokkal összekötő vasút az ország másodikként megépült gőzüzemű vasútvonala.

E jeles napról megemlékezve Budapest - Nyugati pályaudvarról 424-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a Szolnok vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be várhatóan 11:00 óra körül. A patináns kocsikat és a mozdonyt a látogatók egész nap megcsodálhatják - tájékoztatott a Rep Tár.

A meglévő élményelemek mellett (4D mozi, MiG-29 szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 Pilótapont, 3D karika, Csúszópálya, RepTár Go) számos különleges program várja a látogatókat.

Beszállókártyával különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség. Ezen a napon újra kinyílik a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje.

Idén minden látogató díjmentesen élheti át a Darumadár adta fantasztikus, repülés élményét. Madártávlatból, több tíz méteres magasságból csodálható meg a RepTár és környéke.

A nap folyamán többször beindításra kerül egy AS-62 típusú repülőgépmotor, amely típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött.

A Vagonszínpadon két gyermekelőadás szórakoztatja a kisgyermekes családokat. A Ládafia Bábszínház előadásában A lóvá tett kupec és az Együgyű Mihók előadása tekinthető meg a kényelmes nyugágyakon, színes napernyők árnyékában.

A RepTár udvarán lézerharcpályán játszhatnak egymás ellen a gyermekek, ahol fejleszthetik a csapatszellemet, a gondolkodást és a vezetési készségeket.

Érdemes fürkészni az eget a délután folyamán, hiszen H-145M Airbus helikopteráthúzás lesz látható a MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnak köszönhetően.

A Helikopter Bázis standjánál katonák jelenlétében kipróbálható, milyen egy vadászgépet irányítani a YAW2 VR szimulátoron keresztül. Emellett érkeznek a Katonai Toborzók és az RC Tank Fórum képviselői is.

Repülős és drónos csillámtetoválás készül a színezőkkel teli gyermeksarokban.

A RepTár ezen a napon is megváltott belépőjeggyel látogatható.

| Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek