Nyomtatás

Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó, 2021. november 29 – december 5.

939

A KÖVET Egyesület és a Kék Bolygó Alapítvány – mint a Planet ötletgazdája - a Külgazdasági és Külügyminisztériummal - mint  a rendezvény szervezőjével - azon dolgozik, hogy a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó november 29 – december 5. között megtartott rendezvénye megfeleljen az Egyesület által kidolgozott Zöld Rendezvény Minősítési Feltételrendszernek.

A két nonprofit szervezet a rendezvény karbon és ökológiai lábnyomát is kiszámolja az ellentételezéshez szükséges erdősítési szükségletre pedig javaslatot tesz.

A Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye. Célja, hogy felhívja a közönség, különösen a fiatalok figyelmét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, illetve bemutassa, hogy ezek a negatív, az emberiség jövőjét beárnyékoló változások még visszafordíthatók. 

A nemzetközi esemény 2021. november 29. és december 5. között a Hungexpo területén kerül megrendezésre, a közönségprogramok november 30-ától kezdődnek. A Planet Budapest 2021 fővédnöke Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

A Planet Budapest 2021 egy héten keresztül közel 200 szakmai kiállítót mutat be a visegrádi országokból, akik technológiai fejlesztéseikkel, innovatív termékeikkel és szolgáltatásaikkal segíthetik elő a fenntarthatósági fordulatot. Mindemellett látványos, szórakoztató és informatív programokat kínál a rendezvény, átfogó képet adva a természetről, életmódunkról, a minket körülvevő folyamatokról, kézzelfogható megoldásokat kínálva a fenntartható hétköznapokhoz. 

Az esemény központi célja a fenntarthatóság és a fenntartható fejlődés támogatása, melynek keretében a Szakkiállítás megszervezése és lebonyolítása során kiemelten figyelnek az esemény karbon lábnyomának csökkentésére, így a keletkező hulladék mennyiségének minimalizálására, a szelektív gyűjtésre, és a hulladék teljes útjának nyomon követésére. A rendezvényen radikálisan csökkentik a papírhasználatot és hasonlóképpen foglalnak állást a műanyagmentesség támogatása mellett. A Planet 2021 szervezői a kiállítók számára összeállítottak egy, a Zöld Rendezvény minősítési rendszernek megfelelő Zöld Szempontrendszert, amelyről minden kiállítót tájékoztattak és amelynek betartását mindenkitől megkövetelik. 

A Zöld Rendezvény Minősítés a KÖVET Egyesület által kidolgozott, és 2021 óta levédett minősítési rendszer, amelyben a szakértők az adott rendezvény szervezésének és lebonyolításának környezeti vonatkozásait vizsgálják és értékelik, beleértve annak helyét, az étkezést, a szállítást és az anyagokat, a kommunikációt, az energiahasználatot és a környezetszennyezés megelőzését.

A Planet 2021 karbonlábnyom számítást a nemzetközileg elismert Bilan Carbon módszerrel végzik.

„A Planet 2021 ökológiai- és karbonlábnyomának kiszámítása komoly szakmai kihívás egyben lehetőség a számunkra. Jól szimbolizálja azt a zöld átállást, amelynek részesei vagyunk. Példaértékű kezdeményezés, hogy a rendezvény az elméleten túl a tettekben is bemutatja a fenntarthatóság gyakorlati lépéseit és követendő példaként szolgál más rendezvények számára. ” – hangsúlyozta Herner Katalin, a KÖVET ügyvezető igazgatójától

„Fontos számunkra, hogy a Planet ne csak a fenntarthatóságról szóljon, hanem a rendezvény maga is fenntartható megoldásokkal kerüljön megrendezésére. Számunkra ez az egyik legfontosabb hitelességi kérdés.” – vallja a Kék Bolygó Alapítvány.

A KÖVET Egyesület és a Kék Bolygó Alapítvány is végig jelen lesz a Planet Budapest 2021 ideje alatt az ’A’ pavilonban saját standdal és bemutatkozóval. 

Időpont: 2021. november 29 – december 5.
Helyszín: Hungexpo
További információk: Biró Imola, KÖVET Egyesület, kommunikációs vezető, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., +36-20-317-2389, www.kovet.hu, Kék Bolygó Alapítvány: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

| Esemény Menedzser

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek