Nyomtatás

14. Judafest, gasztronómiával a középpontban, 2021. szeptember 26.

788

A JCC Budapest–Bálint Ház idén is megrendezi - immár 14.  alkalommal - a Judafestet. A szeptember 26-i rendezvény két okból is különleges: a Civil Korzó 2021 fesztivállal együtt rendezik meg az Erzsébet Kultúrpiknik keretein belül és szinte teljes egészében a gasztronómia köré szerveződik.

Az elsőnek az az oka, hogy a JCC Budapest–Bálint Ház küldetésének fontos alappillére egy sokszínű és szolidáris magyar társadalom felépítésében való részvétel, így nem volt kérdés, hogy a Judafestnek ott a helye Erzsébetváros úttörő, a magyar civil szervezeteket felvonultató rendezvényén - írja az esemény sajtóközleménye.

A másik ennél prózaibb: a szervezők állítása szerint a zsidók két dologban jók – evésben és beszédben. Ezért a gasztronómiai élmények köré szervezték az egész fesztivált, melyen ismert írók, színészek, szakácsok és újságírók kedvenc, vagy az életükben kiemelkedő fontosságú ételeiket és receptjeiket osztják meg. Ezek a személyes történetek a Judafest színpadán elevenednek meg felolvasások, beszélgetések, improvizációs színházi formában, az ételeket pedig a helyszínen meg is kóstolhatják majd az érdeklődők.

Akik mesélnek: Dragomán György író,  Fűszeres Eszter szakács,  blogger,  Harsányi Bence, a Momentán Társulat vezetője, Nyáry Luca író,  újságíró,  Péterfy Bori színész, énekes, Steiner Kristóf újságíró,  gasztroblogger és Toronyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója. A házigazda Borbás Gergő, az Itt és Most társulat művészeti vezetője lesz, a napot pedig a Lóci játszik zenekar akusztikus koncertje zárja.

Kapcsolódó programként szeptember 24-én este Kóser Judafest címmel körbevezetést és szombatfogadást tartanak a Rumbach Zsinagógában, Deutch Péter rabbi vezetésével. Szeptember 25-én, szombat este 8-kor pedig a Rumbach Zsinagóga kertjében a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál extra kiadásában a Hummusz című filmet nézhetik meg az érdeklődők.

Mindkét esemény regisztrációhoz kötött,  jelentkezni a fesztivál honlapján lehet.

| Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek