Nyomtatás

Európai Mobilitási hét

605

Idén szeptember 16. és 22. között húszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, amelynek célja, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon, 2019-ben 292 település vett részt hivatalosan a programokban, amivel Magyarország - közel ötven ország versenyében- a harmadik helyen végzett.

2020-ban  a COVID-19  világjárvány miatt elrendelt  biztonsági  korlátozások nem kedveztek a Mbilitási Hét prograjainak, csupán 39 hazai önkormányzat csatlakozott a  kampányhoz.

A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. A közlekedését felelős tárca régóta azon dolgozik, hogy a kerékpárutak folyamatos építésével, a közösségi és az elővárosi közlekedés szolgáltatásainak fejlesztésével  hozzájáruljon ehhez a fontos célhoz.

Az idei év mottója: "Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében."

Az önkormányzatok részvételi szándékukat a Mobilitási Hét nemzetközi weboldalán  regisztrálhatják és a polgármester által aláírt Kartát az elmúlt évek gyakorlata szerint az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elektronikusan tudják beküldeni a nemzeti koordináció részére. 

A rendezvénysorozat hazai koordinátora az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Friss információkért kövesse Facebook oldalunkat:  www.facebook.com/EMH.AMN

Instagram oldalunk:  @emh_hungary

I Forrás: emh.kormany.hu

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek