Nyomtatás

Budapesten az új kajaőrület: a poké

1220

A hawaii étel, a poke a közelmúltban indult hódító útjára Európa-szerte, így nálunk is. A XI. kerületben, a Kelenföldi pályaudvarhoz közel, a Somogyi út 28. alatt található California Poké áprilisban nyitott meg, de akkor még csak rendelni lehetett tőlük.

Júniustól viszont már személyesen is látogatható a food bar jellegű hely, ahol a hawaii konyha első számú különlegességének hazai viszonyokra adaptált verzióit kóstolhatjuk végig - írja a welovebudapest.com.

A poke a polinéz szigetvilág tradicionális ételcsodája, amit elsősorban Hawaiihoz köt az ember. Ránézésre „csak” egy saláta, de ne essünk tévedésbe. A poke elsősorban nem elő-, hanem bizony főétel – de előételként is fogyasztható –, hiába nyers szinte az egész, és hiába zöldségekkel teli a tál. A poke alapja a kockára vágott nyers hal és a hozzá passzoló rizs, amit zöldségekkel egészítenek ki és szószokkal dobnak fel. A poke eredetileg a vágási technikát jelenti, amivel a halat kockára szelik, ám később az egész tál megkapta a nevet. Amit még fontos elmondani az ételről: színességét az adja, hogy a zöldségeket nem összekeverve teszik bele, hanem kis adagokban egymás mellé helyezik el a tálban.

A California Pokét három, komoly gasztrós-vendéglátós múlttal rendelkező barát – köztük egy házaspár – nyitotta meg. Ők korábban kisebb-nagyobb éttermekben dolgoztak, és megjárták a külföldet is, évekig hajókon szolgáltak. A pokéval azonban már itthon találkoztak először, 2017-ben az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező étteremben. Akkor gondoltak először arra, hogy itthon se lenne rossz egy pokés helyet nyitni. De aztán eltelt még két év, meg jött a koronavírus miatti leállás is, és ez elsősorban épp a vendéglátószektort érintette. Ám amint lehetett, idén nyáron, megnyitottak.
 
poke2
 
A California Poké még új szereplő a gasztroplaccon, egyelőre az építkezős szakaszban járnak, várják a fogyasztói visszajelzéseket és figyelnek. Tervezik a távoli jövőben további California Poké üzletek nyitását szerte a városban,
 

| Forrás: We Love Budapest - Fotó: Koncz Márton - We Love Budapest

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek