Nyomtatás

Gerendai Károly: milliárdos veszteségek után májusban megpróbálok kinyitni!

592

Ahogy nő az oltottak száma, úgy nő az esélye annak, hogy májusban végre kinyitnak a hazai éttermek. Gerendai Károly szerint viszont a nyitás nem jelenti azt automatikusan, hogy rentábilisan is tudnak majd működni. Magyarországon kismillió étterem november óta zárva van a koronavírus-járvány miatt (olyan is akad, amelyik tavaly március óta), de most már pislákol a remény, hogy hamarosan kinyithatnak. Gerendai Károly étterem-tulajdonos (Costes) lapunknak elmondta, ugyan még ijesztőek a napi Covid-számok, de bízik abban, hogy májusban talán újra lehetnek vendégei.

Orbán Viktor kormányfő ugyanis még április 2-án jelentette ki a Kossuth Rádióban, hogy április 13-án Magyarország elérheti a hárommilliós átoltottságot (csak egy oltással számolva), ami újabb lehetőséget ad majd, hogy az emberek visszatérjenek vagy közelítsenek korábbi életükhöz. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a védettségi igazolvánnyal lehet majd valószínűleg olyan dolgokat csinálni, amik a "boldog közösségi élethez" kellenek.

A legutóbbi hét adatai alapján a naponta átlag 76 688 oltással számolva már április 14-én elérjük a 3 millió beoltottat. Az azonban egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy ebből végül április 13-a lesz. Az előző mérföldkőnek titulált 2,5 milliós szám közelében is nagyon felpörögtek az oltások, annak érdekében, hogy már húsvét utáni első napon, április 6-án délután kipipálható legyen ez a cél, több mint 104 ezer oltás került beadásra.

 

(Forrás: www.mfor.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek