Nyomtatás

A hazai szállodatörténet legnagyobb felújítási programjába kezd a Hunguest

461

Minden idők legnagyobb turisztikai kormányzati fejlesztési programjából 17,7 milliárd forint felújítási támogatást nyert tizennégy szállodájára a Hunguest Hotels – írja a Világgazdaság.

Az interjúban a társaság tavaly kinevezett vezérigazgatóját, Détári-Szabó Ádámot kérdezték a felújítási programról.

A szakember elmondta, hogy olyan szükséges beruházásokat is elvégeznek, amelyekre már nagyon megérett az idő. A legnagyobb vidéki szállodalánc ingatlanállománya nem homogén, különböző állapotúak az épületek, van köztük 2019-ben átadott modern hotel, de olyanok is, amelyek évtizedek óta nem voltak korszerűsítve – emelte ki a vezérigazgató, aki hangsúlyozta azt is, hogy a Kisfaludy szálláshelyfejlesztési konstrukció nagy kapacitású szállodákra vonatkozó pályázat – melyet még a pandémia előtt, 2019-ben hirdetett meg az MTÜ – keretéből összesen 35 projekt kapott támogatást, ebből a Hunguest 14 szállodája a teljes összeg mindössze egyötödét hozta el. A felújításokhoz a vállalat önerőként csaknem 30 milliárd forintot biztosít, vagyis majdnem két forintot minden egyes forint támogatás mellé.

A gasztronómiai szolgáltatások és a wellnesskínálat újragondolásával a fiatalabb korcsoportot is be kívánják vonzani

Fotó: hunguesthotels.hu

Détári-Szabó Ádám rámutatott: a felújítási programot annyiban írta át a pandémia, hogy amiatt átütemezték és egyszerre indították el a projekteket, így várhatóan hamarabb nyithatnak ki a megújult házak, melyekből már idén hármat átadtak, és nyitják a többit is a következő években, ezáltal fokozatosan tudják növelni a munkavállalói állomány létszámát.

A szakember kiemelte, hogy idén több mint kétszáz szakképzett új kollégát fognak felvenni, s az újraindításig – a bértámogatásnak is köszönhetően – a tavaly év végi létszámot egészen biztosan tartani tudják.

Détári-Szabó Ádám kitért arra is, hogy az infrastrukturális felújítások mellett a lánc újrapozicionálása és arculatának megújítása is napirenden van. A meglévő célközönségen felül pedig továbbiak bevonzását is eltökélték, a megújult szállodákkal, új attrakciókkal, valamint a gasztronómiai szolgáltatások és a wellnesskínálat újragondolásával a fiatalabb korcsoportot is meg szeretnék szólítani. A szállodacsoport célja a magasabb szolgáltatási színvonal kínálata, s mindez kedvezőbb ár-érték arány mellett.

A vezérigazgató kérdésre válaszolva elmondta, hogy a jelenlegi desztinációkon kívül nem terveznek új szállodát építeni, a terjeszkedést illetően pedig az az álláspontja, hogy piaci szereplőként, a Hunguest is vizsgálja az akvizíciós lehetőségeket. „Az nyilvánvaló, hogy mind az ingatlanpiac, mind a turisztikai szektor változásban van, és mindig vannak lehetőségek” – mutatott rá.

Détári-Szabó Ádám bízik a húsvéti vagy a pünkösdi nyitásban, de legfőképpen erős nyárral kalkulál.

(Forrás: www.turizmus.com)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek