Nyomtatás

Karneváli szezon világszerte: törölve

201

Két éve még hatalmas tömeg hömpölygött ilyenkor Velence utcáin. Ma azonban kihalt minden.

Tavaly, közvetlenül a koronavírusjárvány világjárvánnyá nyilvánítása előtt az olasz hatóságok törölték a rendezvényeket, hiszen akkortájt regisztrálták Lombardiában az első fertőzéses esetet, február 21-én pedig Veneto régióban az első halálesetet.

Velence idén a következőképpen fest: kihalt utcák, életnek semmi jele. Az idei karnevált ugyan teljesen nem törölték, de virtuális korlátok közé szorították.

Hasonló sorsra jutott idén a kölni karnevál, Európa egyik legnagyobb hagyományőrző ünnepélye, amelyet teljesen töröltek.

A tengerentúlon, a New Orleans-i utcabál, a Mardi Gras is elmaradt. Novemberben, amikor kiderült, hogy a nagy felvonulások semmiképpen nem lesznek megtartva, a szervezők arra kérték az embereket, hogy díszítsék fel az utcákat, ahol élnek, hogy legalább a környezet színei emlékeztessenek arra a jókedv és önfeledt szórakozásra, ami a karneválra normál esetben jellemző.

(Forrás: turizmusonline.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek