Nyomtatás

Indul a Dürer Park projekt Zugló szívében

1097

Új generációs épületegyüttes, zöld környezetben: a Dürer Park projekt keretében teljesen megújul az Ajtósi Dürer sor mögötti 3,7 hektáros terület, ahol hosszú évek óta rendkívül leromlott állapotú épületek állnak.

A beépítési koncepció elkészítésébe a kortárs design egyik legnagyobb alakjának építész irodáját, a neves Lissoni Casal Ribeirót is bevonták. Míg az egyes projektelemeket hazai stúdiók tervezik, a projekt fejlesztője a Property Market – számol be róla az Octogon.hu építészeti portál hírlevele.

Mint írják, a bontás már elkezdődött az Ajtósi Dürer sor–Zichy Géza utca–Abonyi utca–Szt. István Gimnázium által határolt területen, ahol számos erősen leromlott állapotú épület állt. A beruházás első munkafázisában bontják az egykori uszodát, a régi könyvtárat, a rendezvényterem- és a konyha épületét, valamint a Professzorok házát.

Zugló szívében tehát nemcsak egy ingatlanfejlesztés valósul meg, de új érték jön létre, zöld környezetbe illeszkedő új generációs lakó- és irodaépületekkel, emellett megújul a belső park is.

A terület tulajdonosa, a Dürer Befektetési Kft. egy igazi európai, városi park menti hangulatot kíván teremteni a XIV. kerületben, melynek fejlesztéséhez a legjobb szakmai csapatot és szakértőket vonták be.

A projektben részt vevők elkötelezettek a kialakult zöldterület megóvásában, megújításában, már a kezdeti fázistól a legmodernebb fenntarthatósági szempontokkal számoltak.

A fejlesztés során az eredeti építészeti értékek megőrzése mellett újítják fel a védett, az egykori Szent Szív zárdaépületet, amely az elmúlt évtizedekben jelentős állagromláson, és az épület értékeihez méltatlan átépítésen ment keresztül.

A tervek szerint a teljes projekt 2024-re készülhet el, melynek eredményeként összesen két iroda- és három lakóépület jöhet létre, kereskedelmi funkciókkal kiegészítve.

A beruházók folyamatosan egyeztetnek a zárdaépületben jelenleg még üzemelő népszerű szórakozóhely, a Dürer Kert vezetőivel is, hogy a fővárosban kiemelkedő kulturális és művészeti értéket képviselő intézmény új otthonra találjon – írja az Octogon.hu.

 

(Forrás: www.turizmus.com)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek