Nyomtatás

„Most kell felkészülni, hogy 2021-ban ott legyünk a startvonalnál"

728

Innovatív megoldásokra ösztönözték az idei, rendkívüli körülmények a MICE Business Day szervezőjeként a Turizmus Kft.-t. A folyamatos nemzetközi jelenlét érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség is változatos eszköztárat vet be – derült ki a csütörtöki konferencia nyitó előadásaiból.

A MICE Business Day délelőtti konferenciáján elhangzott izgalmas előadások sorát a Magyar Turisztikai Ügynökség, valamint a rendezvényt szervező Turizmus Kft. köszöntői nyitották meg.

Zakariás Fruzsina: A jó üzletekre most minden korábbinál nagyobb szükség van

A Magyar Turisztika Ügynökség nevében Zakariás Fruzsina, nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgató megnyitó beszédében emlékeztetett, az üzleti turizmus az egyetlen szegmense a turizmusnak, amely a határzár és a szabadidős turizmus szünetelése idején sem állt le teljesen, és kitörési pont lehet a válságból való kilábalásban, különösen a járványhelyzet által legsúlyosabban érintett Budapesten.

A MICE húzóerejét jelzi, hogy a Budapest Convention Bureau adatai szerint 2019-ben a rendezvények száma 10,6%-kal, a nemzetközi rendezvényeké 28,3%-kal, a résztvevők száma pedig 12,5%-kal nőtt. Tavaly a nemzetközi konferenciák top 3 megrendelője a korábbi évekhez hasonlóan a britek (17,2%), az amerikaiak (15,8%) és a németek (14,1%) voltak, de Magyarország keresett MICE-desztinációnak bizonyult a francia (8,5%), a spanyol (8,1%) és az olasz (4,2%) megrendelők körében is.

Budapest 2019-ben az ICCA (International Congress and Convention Association) nemzetközi konferenciahelyszín ranglistáján a 26. helyezést érte el, olyan jelentős kongresszusi helyszíneket megelőzve, mint Sanghaj, Brüsszel vagy Helsinki, az európai városok rangsorában pedig a 15. helyen végzett.

2019-ben több mint 2,7 millió külföldi üzleti utazó csaknem 6 millió napot töltött el Magyarországon, az utazásukhoz kapcsolódó költés pedig elérte a 211,3 milliárd forintot

– sorolta Zakariás Fruzsina az adatokat.


A teljes cikk: „Most kell felkészülni, hogy 2021-ban ott legyünk a startvonalnál"

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek