Nyomtatás

Európa első vulkanikus csúcstalálkozója a Margitszigeten

725

A december első hétvégéjén debütáló GoVolcanic rendezvényen egy időben, egy helyen találkozhatnak a vulkanikus borok, a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói.

A margitszigeti Holdudvar ad otthont Európa első vulkanikus csúcstalálkozójának, ahol a világ minden részéről érkező vulkanikus borok kóstolóját az ország vezető geológusainak és vulkanológusainak előadásai, illetve ásvány- és kőzetkiállítás kísérik.

A rendezvény egyik fő célja, hogy a borokon keresztül azok termőhelyét is a lehető legnagyobb részletességgel bemutassák: vizuálisan, földtani hátterükkel és turisztikai értékeikkel együtt.

A szervezők az előadásokkal, fotókkal és videókkal ösztönözni szeretnék az érdeklődőket, hogy személyesen is ellátogassanak ezekre a különleges, megjelenésükben is egyedi vulkanikus borvidékekre.

A GoVolcanic teljes, kétnapos programja összesen 59 programelemet tartalmaz. A rendezvény ötletgazdáinak egyértelmű törekvése, hogy a mostanra kissé túlburjánzó hazai boros és gasztrofesztivál-kultúrát továbbgondolják, és egy „itatós” tömegrendezvény helyett az ismeretterjesztésre, a termőhelyek bemutatására és azok geo-tudományos hátterére legalább akkora hangsúlyt fektessenek, mint magukra a borokra.

vulk

A borlista és a boros vendégelőadók listája egyaránt parádés. A több mint negyven magyar – mátrai, tokaji, somlói, bükki, ménesi és szerémségi – termelő bora mellett olyan különleges termőhelyekről származó tételeket is kóstolhatnak a látogatók, mint a kaliforniai Obszidián-hegy, az Azori-szigetek, az izraeli Golan-fennsík vagy az Etna lejtői.

A szervezők a gyerekekre is gondoltak: őket a kiállítás-vásár teljes ideje alatt interaktív játékos-tudományos és kézműves foglalkozásokkal várják.

A kétnapos esemény egy Magyarországon kevéssé ismert, úgynevezett jegyváltásos rendszerben zajlik; egy szekción belül összesen 5 órán át látogatható a rendezvény.

Így lehetővé válik, hogy a helyszínt sorban állás és tömegélmény nélkül maximálisan és egyenletesen kihasználják a látogatók.

vulk2

Az előadók:

Herczeg Ágnes nemzetközi borszakértő
John Szabó torontói mestersommelier, a Vulkanikus borok című könyv írója
Elizabeth Gabay Master of Wine
Alder Yarrow San Franciscó-i borszakíró
Adam Gollner montreali újságíró
Roland Velich osztrák borász
David Moore londoni étteremtulajdonos és BBC szaktanácsadó
Sue Tolson borszakíró
Ripka Gergely, a Tokaj Guide írója
Takács Lajos, Árvay János és Balogh Zoltán borászok
A rendezvény díszvendége Györgykovács Imre somlói borász lesz.

Forrás: turizmus.com

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek