Nyomtatás

Már nyáron el kell kezdeni a karácsonyi céges bulik szervezését

950

fairA többség az utolsó pillanatra hagyja a céges karácsonyi rendezvények szervezését, de a halogatással könnyen lemaradhatnak a kiszemelt helyszínről vagy kompromisszumot kell kötniük a nappal kapcsolatban.  Szabó Attila, a Hotel Elizabeth Baja tulajdonosa azt tanácsolja a vállalatirányítóknak, lehetőség szerint minél előbb ejtsék meg a foglalást.

 

Már nyáron érdemes elkezdeni a céges karácsonyi rendezvények tervezését, hogy a vendég tudjon választani a helyszínek és az időpontok közül. Ahogy telnek-múlnak a hetek, hónapok, egyre szűkül a választék, és bár november környékén is akadnak még szabad helyek, ekkor már erősen korlátozottak a lehetőségek.

Szabó Attila kiemelte, hogy a mihamarabbi foglalás extra előnyökkel is járhat. A legújabb bajai szállodában például elengedik a terembérletet azoknak a cégeknek, akik szeptember végéig lefoglalják az esemény időpontját.

„A legkorábbi foglalásunk már idén év elején megtörtént. A nagyobb cégek jellemzően szeptember-október környékén kezdenek el érdeklődni, de a többség az utolsó pillanatra hagyja a foglalást, ezen szeretnénk most egy kicsit változtatni” – magyarázta a Hotel Elizabeth Baja tulajdonosa.

Mint fogalmazott, akik későn ébrednek, vagy teljesen lemaradnak a hőn áhított helyszínről, vagy változtatniuk kell a legmegfelelőbb időponton, mert előfordulhat, hogy adott esetben a szállodának péntekre már nincs helye, csak szerdára.

Szabó Attila arról is beszélt, a helyszín kiválasztásánál fontos tudni, milyen a csapat összetétele. Ha táncos lábúak, akkor érdemes nagyobb termet bérelni, de azt is előre végig kell gondolni, hogy mit szeretnének a céges bulin, mennyire van évértékelő jellege. Szükség esetén nem árt előre jelezni az esetleges technikai igényeket, hogy legyen idő beüzemelni a projektort, kivetőt, mikrofont.

A szállodatulajdonos tapasztalatai szerint egyre több cég szeretne kitűnni és nem csak egy hagyományos vacsorát adni, hanem valami aprósággal megfűszerezni a rendezvényt.

„Tavaly nagy siker volt a vacsora előtti kvízjáték. Itt nem komoly lexikai tudásról kell számot adni, hanem humoros kérdésekre kell felelni, amik megalapozzák a jó hangulatot és csapatépítőt jellege is van. Kis létszámú, 10-12 fős évzáró eseményeken nagyon népszerű a nyomozós vacsora, amikor egy bűntényt kell megoldania a csapattagoknak. Mivel itt a kvízzel ellentétben az egész vacsora a játékról szól, csak azoknak a társaságoknak ajánljuk, ahol a túlnyomó többség szeret játszani.”

A Hotel Elizabeth Baja rendezvénytermében 150 fő vacsoráztatását is meg tudják oldani úgy, hogy tánctér is marad. A teremben profi hang és fénytechnika található, szükség esetén pedig 27 szobában tudják elszállásolni az évzárón megfáradt kollégákat.

„A megrendelő egy helyszínen tud mindent lebonyolítani a vacsorától kezdve a bulin át a szállással bezárólag.  Sokan szeretik sztárvendéggel, ismert emberrel, vagy esetleg humorista fellépésével színesíteni az év végi rendezvényt. Mivel több ilyen emberrel állunk kapcsolatba, ezért örömmel segítünk ennek gördülékeny leszervezésében is. A korai foglalás itt is kulcskérdés. Minél hamarabb jelzik felénk, annál biztosabb, hogy sikerül az adott embert leszervezni” – zárta szavait Szabó Attila.

 

(IOGH Hírügynökség

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek