Nyomtatás

Hard Rock Hotel nyílik Budapesten

477

https://esemenymenedzser.hu/images/stories/170_utazas_vendeglatas/hardrock_hotel_2.jpgA pesti bulinegyed közepén nyílik meg a régió első Hard Rock hotelje. A seminole indiánok által birtokolt világcég egy 133 szobás, négycsillagos szállodát avat várhatóan 2019 elején. Berlinnel, Londonnal és Máltával  szinte egy időben nyitja meg kapuit a budapesti Hard Rock Hotel - értesült a Rendezvény Világ a Napi.hu-tól.

A floridai székhelyű és az ottani seminole indiánok  tulajdonában levő hálózat erőteljes európai terjeszkedésében Budapest különlegesnek számít, hiszen az ide tervezett 133 szobás négycsillagos hotel a lánc többi tagjánál kisebb lesz, és ebben nem nyitnak Hard Rock Cafét - ez ugyanis már évek óta működik a belvárosi Vörösmarty téren. Ezt franchise rendszerben egy lengyel vállalkozó üzemelteti.

Európában is megveti lábát a Hard Rock Hotel

A Budapesti szálloda a VI. kerületben az Ó utca és a Nagymező utca sarkán, az  egykori Instant szórakozóhely területén lesz. Egy épületet teljesen lebontanak, a Nagymező utcai frontot viszont meghagyják - mögé kerül majd a hotel új szerkezete.

A szobák átlagos mérete 25 négyzetméter lesz. A hotel alatt egy 70 férőhelyes garázst is kialakít a beruházó Rockwood Kft.. A budapesti bulinegyed központjának számító helyszínhez egy étterem, egy kis konferenciaközpont és egy ajándékbolt is csatlakozik majd.

Ez utóbbi valóságos aranybánya: úgy tudjuk, hogy a Vörösmarty téri Hard Rock Cafe teljes árbevételének közel felét -  több százmillió forintot -  az ott forgalmazott trikók, bögrék, kulcstartók és egyéb ajándéktárgyak eladása jelenti. Nem véletlen tehát, hogy a lengyel tulajdonos két évvel ezelőtt egy másik szuvernír boltot is nyitott a ferihegyi reptéren.

 

Erdei Bálint, a beruházó képviselője szerint a budapesti Hard Rock Hotel új szintre emeli a főváros hotel kínálatát. A VI. kerületbe tervezett két másik új hotellel - az egykori balettintézet helyén kialakított Marriott W és a Lázár utcában megnyíló Hilton Garden Inn - együtt ötcsillagos szolgáltatásokat nyújtó, "true lifestyle hotelek" lépnek be a szállodai kínálatba.


A Hard Rock már évekkel ezelőtt meg akart jelenni Magyarországon. A bezenyei kaszinóváros, a Euro Vegas létrehozásában vettek aktívan részt - értesüléseink szerint pénzt is fektettek a szórakoztató komplexumot jegyző osztrák-magyar cégbe. A Hans Asamer osztrák "kavicskirály"  nevével fémjelzett 300 hektáros óriási befektetés - amely az osztrák határól és Pozsonytól is pár kilométerre helyezkedik el - végül meghiúsult. A területet, amelyen a közműfejlesztést már évekkel ezelőtt befejezték, felszámolási eljárás keretében kívánják értékesíteni.

(Forrás: napi.hu)


Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek