Nyomtatás

Richter Egészségváros roadshow 2017. június 10-ig

744

egycsepp2017-ben is folytatódik a Richter Gedeon Nyrt. országos szűrőprogramja, az Egészségváros. A 2009. óta sikeresen működő egészségügyi program idei első állomása Budapesten lesz, majd Hatvanban, Komlón és Kazincbarcikán. A szűrőprogram mellett idén is jótékony akcióval párosul a programsorozat - adta hírül a btl.hu.

Ezért a hazai gyógyszercég egészségnevelő kezdeményezése arra bíztatja az embereket, hogy egyrészt minél többen tegyenek egy lépést a saját egészségük megőrzése, fenntartása érdekében, másrészt pedig jelenlétükkel támogassák a jótékonysági akciót.

Hiszen az egészségnap különlegessége, hogy az adott város lakosai a részvételükkel növelik a Richter Gedeon Nyrt. által a helyi kórház számára felajánlott alapadomány összegét. Az ingyenes szűrővizsgálatok, tanácsadások, előadások és beszélgetések mellett, szórakoztató családi programok, foglalkozások és koncertek is lesznek.

Az egészséges életmódról ma már számos formában esik szó: táplálkozzunk helyesen, nézzük meg, mit vásárolunk, miből főzünk, mi kerül az asztalra, lehetőleg mozogjunk minél többet, ne dohányozzunk, és csak mértékkel fogyasszunk alkoholt. Mindezt már mindenki jól tudja. De vajon elegendő ez ahhoz, hogy hosszú, boldog, és egészséges életet éljünk? Hogy a sokszor hirtelen, vagy túl korai halálhoz vezető betegségek elkerüljenek minket? A válasz: nem. Mert sajnos igen nagy százalékban fordul elő, hogy habár valaki egészséges életet él, mégis súlyos betegséggel küzd, amiről persze nincs tudomása, hiszen egészségesen életmódot folytat, így meg sem fordul a fejében, hogy valamilyen baja lehet.

Ahhoz, hogy tökéletesen teljes életet tudjunk élni, nélkülözhetetlen a rendszeres szűrővizsgálatokon való részvétel. A Richter Gedeon Nyrt. elkötelezett támogatója a fokozott egészségnevelő és megelőző programoknak. A Richter Egészségváros 2009. óta járja az országot és rendezi meg az ingyenes szűrőnapot. Ezzel arra is próbálja rávenni az embereket, hogy minél többet tegyenek a megelőzés érdekében. Nem kell hosszú hónapokat várni egy-egy szűrésre, nem kell sok ezer, tízezer vagy akár százezer forintot a szűrő vizsgálatokra elkölteni. A Richter Egészségváros lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy felvilágosítást kapjon egészségi állapotáról. A szűrőprogram arra hívja fel a figyelmet, hogy az egészség ne csak akkor váljon értékké, ha már betegségről beszélünk.

Az egész napos eseményen prosztata- (PSA) szűrést, csontritkulás szűrés-csontsűrűségmérést, koleszterinszint- és vérnyomásmérést, szív-és érrendszeri kockázatfelmérést, asztma szűrést, érszűkület vizsgálat illetve bőr és körömgomba szűrést végeztethetnek el a rendezvényre látogatók. A szűrővizsgálatok mellett az egészségügyi tanácsadásokon memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati és kardiológiai témában felmerülő kérdésekre kaphatnak választ, de dietetikus és gyógytornász is rendelkezésre áll egész nap. Emellett óránként gyógytorna gyakorlatokat tanulhatnak és végezhetnek az érdeklődők, illetve elsősegélynyújtás bemutatón és oktatáson, patikai tanácsadáson is részt vehetnek, melynek során a patikákban is népszerű testtömeg-index mérést is elvégezhetik az egészségükért és kórházukért minél többet tenni akarók.

A Richter Egészségváros Programban mindenki egyszerre tehet valamit saját maga egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért. A Richter ennek érdekében helyszínenként 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a helyi kórház számára, amelyet minden résztvevő az elvégzett szűrővizsgálatok, meghallgatott előadások, tanácsadások, tornák után kapott 300 forintot érő pontokkal növelhet. Minél aktívabban cselekszik valaki a saját egészsége érdekében, annál nagyobb mértékben járul hozzá a helyi kórház, azaz kórházának fejlesztéséhez a Richter adománya által.

A Richter Egészségváros Program sorozat keretében eddig 54 helyszínen a két millió forintos alapfelajánlás összesen 142 millió forinttal egészült ki pusztán azzal, hogy az emberek részt vettek az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így az 54 kórház összesen 250 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól a helyi lakosság saját egészsége érdekében tett lépéseinek eredményeképpen.

A program fővédnöke Rudolf Péter színművész és egészségnagykövetei, Katus Attila aerobik világbajnok, Radványi Dorottya és Jaksity Kata műsorvezetők, Krizsó Szilvia újságíró, valamint Rácz Zsuzsa írónő és Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó

hirdetik: minden életkorban és életszakaszban törődni kell a testi-lelki egészséggel. Tavaly csatlakozott a programhoz Jakupcsek Gabriella és Rákóczi Ferenc műsorvezető, akik személyes példájukkal is bíztatják a lakosokat az egészséges életmódra. Részt vesz még a programban Garami Gábor rádiós műsorvezető is, aki szintén nagyon fontosnak tartja az egészséges életmódot, és a szűréseket.

A Richter Egészségváros Program helyszínei (2017. tavasz):

2017. május 6. Budapest, Klauzál tér – Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, Koraszülött osztály műszerezettségének javítására

2017. május 20. Hatvan, Kossuth tér – Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézet Gasztroenterológiai és a sebészeti eszközpark fejlesztésére

2017. május 27. Komló, Eszperantó térKomlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ, Tüdőszűrő berendezés felújítására

2017. június 10. Kazincbarcika, Fő térKazincbarcikai Kórház Nonprofit Kft. Videókolonoszkópos eszköz vastagbélrák szűrésére

(Forrás: btl.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek