Nyomtatás

Április végén búcsúzik a SYMA Rendezvényközpont

1255

syma homlokzatÁprilis végén bezár a Syma Rendezvény- és Kongresszusi központ, a magyar állam ugyanis megvásárolta azt a Puskás stadion átépítése és az olimpiai pályázat miatt - írja a Napi.hu. 2014 októbere óta az olimpiára való felkészüléssel jött képbe a Syma kisajátítási eljárásának megindítása a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. részéről.

A kisajátítási eljárás időközben adásvételi szerződést előkészítő tárgyalássá alakult - írja a Népszabadság. Az egyeztetések során mindkét fél nemzetközi értékbecslőt és ingatlanszakértőt fogadott a felépítmények értékének, illetve a 2005-ben harminc évre kötött bérleti szerződés egyoldalú felbontásából származó károknak a felmérésére.

A Syma+SD Kft. havi bérleti díjat fizetett a Budapesti Olimpiai Központnak, amely egyebek mellett a Puskás stadiont is birtokolja. A megállapodás alapján a Syma üzemeltetője előnyben részesítette a sportrendezvényeket, legutóbb a szinkronkorcsolya-világbajnokságnak adott otthont a központ - mondta a lapnak Tóth Gábor, a Syma+SD Kft. ügyvezetője.

A két tulajdonos nem egyformán ítéli meg az ügyletet. A cég 51 százalékát birtokló svájci Syma Holding AG csupán az ár-érték arányra figyelt, míg a fennmaradó rész magyar tulajdonosa kevésbé elégedett. Ennek oka az ügyvezető szerint az lehet, hogy Szántó András saját vállalkozásaként bizonyos érzelmi töltettel kezeli az ügyet. Tóth szerint a kialkudott feltételek korrektnek mondhatók, a vételárat azonban nem árulta el. Azt viszont igen, hogy az ár a szerződésből még fennmaradó húsz évre szóló hozamszámításokat is tartalmazza középértéken.

(Forrás: Napi.hu)

Rendezvény Világ

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek