Nyomtatás

Mikor mit viseljünk? Avagy mi is az a dress code?

1230

oltozekAz egész év tele van hivatalos vagy kötetlenebb hangvételű partikkal, vacsorákkal és estélyekkel. Az ezeken való ildomos megjelenés sokaknak nagy fejtörést okozhat. Nézzük meg, hogy a parti jellegének megfelelően, milyen öltözéket, illetve kiegészítőt válasszunk, hogy biztosan szívdöglesztő és helyénvaló legyen megjelenésünk.

Egy elegáns karácsonyi estélyre vagy szilveszteri bálba általában az ún. „black tie” a dress code. Ez annyit jelent, hogy a férfiaknak szmoking és fekete csokornyakkendő, a hölgyeknek pedig nagyestélyi a megfelelő öltözet.

Ha nagyon illusztris helyre vagyunk hivatalosak, akkor a „white tie” is elképzelhető, amely a „black tie” még elegánsabb verziója. Ez az uraknak frakkot, fehér inget, mellényt és övsálat jelent, melyhez a nevéből adódóan szintén fehér csokornyakkendőt kell kötni. A hölgyek esetében annyiban tér el, hogy fontos, hogy a nagyestélyi földig érjen.

 

A cikk folytatása itt olvasható

 

Erdeiné Visegrádi Katalin

Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? Szeretné, hogy az Önök szolgáltatása is megjelenjen a Rendezvény Világ portálon? Segítünk! Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek