2018. október 20., szombat - Vendel

Flashmob és lakoma

lazar gasztNem mindennapi látványosság és lakoma várja az érdeklődőket a Budai Várban november 11-én, Szent Márton napján délelőtt 11 órától. Egy izgalmas meglepetéseket tartogató flashmob, azaz villámcsődület, népesíti majd be a Mátyás templom közvetlen környékét. Az esemény középpontjában Szent Márton legendája és egy piros palást áll.

Ennél többet nem árultak el a kezdeményezés szervezői, hiszen a lényeg a váratlan fordulatokban és az érdeklődők szabad részvételi lehetőségében rejlik.

Ha valaki kíváncsi arra, hogy mekkora a “palást” és ki veheti magára, annak nem kell mást tennie, mint feljönnie a Várba és kedve szerint részt venni a flashmob-ban.

Hazánkban a Márton-napi hagyomány mindenek előtt a libából készült ételek körül forog, így ezen a rendezvényen is főszerephez jut a gasztronómia. Az ország húsz legismertebb séfje érkezik a Várba, hogy egyedülálló kóstolót kínáljon saját készítésű libafalatjaiból. A nagyközönség számára ritka lehetőség nyílik legjobb szakácsaink műveinek széleskörű összehasonlítására.

A hagyomány része az újbor megjelenése és első kóstolása is, ezért a libafalatok mellett az érdeklődők belekortyolhatnak az idei év hazai újbor termésébe. A palackok az ország legfontosabb bortermő vidékeiről érkeznek, így átfogó képet kínálnak majd a rendezvényre kilátogató számára.

Az esemény teljesen ingyenes, beleértve a kínált liba- és borkóstolót is, mely a készlet erejéig biztosítanak a szervezők. 

A szervező, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) arra kéri az irodákat, hogy lehetőség szerint vonják be ebbe a vidám hangulatú mulatságba utasaikat is. A szervezők várnak minden turizmusban dolgozó kollégát is, hogy egy pohár újborral a kezünkben együtt ünnepeljünk a villámforgatagban.

(Esemény Menedzser - Turizmus Online)