2017. augusztus 23., szerda - Bence

Archívum - Rendezvény Világ

borA Balatonfüred-csopaki borvidék harminc fajtájából készülő csaknem háromszázféle borból válogathatnak a hétfőn kezdődő balatonfüredi borhetek látogatói. A három héten át tartó rendezvénysorozat esténként koncertekkel és látványos színpadi programokkal várja az érdeklődőket.

szigetBejártuk a 2017-es Sziget Fesztivált, ahol igyekeztünk lefotózni a legfeltűnőbb márkamegjelenéseket. Most bemutatjuk ezeket olvasóinknak is, és arra vagyunk kíváncsiak, szerintetek melyik volt a leglátványosabb, legötletesebb, legjobb márkahelyszín az idei Szigeten? A Dreher? Az Aldi? Netán a Főkert vagy a Schwarzkopf kitelepülése? Sok-sok fotó és egy közönségszavazás következik.

debreceniviragHazánk egyik legnagyobb és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvénye tavaly ünnepelte 50. születésnapját. Debrecen városa 1966 óta a nemzetközi hírű Virágkarnevállal készül Szent István király és az új kenyér ünnepére. Az esemény 2012-ben kapta meg a kiváló minősítésű fesztivál címet a Magyar Fesztivál Szövetség tagjaként.

koronazasijatekSzent István, Szent László, Könyves Kálmán és II. (Vak) Béla után idén az Árpád-ház talán legfényesebb uralkodója, III. Béla koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező Székesfehérváron. Az idei Koronázási Szertartásjáték az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon, augusztus 18–19-én látható.

mestersegekunnepeAugusztus 17. és 20. között igazi nemzetközi kézműves fesztiválként nyitja meg kapuit a 31. Mesterségek Ünnepe. A hagyományok szerint idén is a Budavári Palota környéke ad helyet a fesztiválnak, ám a felújítások miatt kicsit módosulnak a helyszínek.2017 augusztusában Mongólia lesz a Mesterségek Ünnepének díszvendége.

szigez 1725. születésnapját ünnepli Európa egyik legnagyobb, évente megrendezett, egyhetes, szabadtéri, zenei fesztiválja, sok száz programmal, az észak-budapesti Óbudai Hajógyári-szigeten. 2017-ben augusztus 9. és 16. között rendezik meg a Sziget fesztivált.

fesztivalPapp Szabolcs (Supernem) EFOTT-on elhangzott szavaival élve: minden jó buli legalább a végéig tart... Nos, a 2017-es velencei EFOTT véget ért, és mind időjárás, mind látogatószám tekintetében elégedettek a szervezők. Több mint 111 ezer ember fordult meg az idei rendezvényen.

strandA Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére 7. alkalommal kerül meghirdetésre a Strandok Éjszakája rendezvény. Egy holdfényes nyári éjszaka önmagában is romantikus hangulatot biztosít, ám a hazai fürdők és strandok olyan programot kínálnak, ami a forró nyári napok egyik felejthetetlen élménye lehet azoknak, akik kihasználják a nyitott kapukat a Strandok éjszakáján.

szeged teriA Szegedi Szabadtéri Játékok Magyarország legnagyobb szabadtéri színháza, a szegedi Dóm téren nyaranta megrendezésre kerülő opera, próza, hangverseny és daljáték előadások sorozata: az Álarcosbáltól a Nyomorultakig terjedő repertoárral. A szokásosnál hosszabb, jubileumi évad és több előadás várja a közönséget.