2018. november 19., hétfő - Erzsébet

Archívum - Rendezvény Világ

plakatrafelAz utóbbi 150 év magyar és külföldi plakátművészetét felölelő, több mint 160 tételből álló egyedülálló aukciót rendeznek filmes, zenei, reklám-, propaganda- és kiállítási plakátokból november 9-én a Kortárs Építészeti Központban. A Múzeum Antikvárium, a Plakátfiú és a Gallery 567 szervezésében megvalósuló aukción az eredetileg tömeggyártásra készült, falragasznak szánt plakátokat árverezik el.

zeneakademiaA szervező Eötvös Zenei Alapítvány a Zeneakadémia Nagytermébe és Solti termébe várja az érdeklődőket 2018. november 9–11. között, ahol háromnapos eseménysorozat keretében lesz lehetőségük a hangszer szerelmeseinek nemzetközi művészek koncertjeit és mesterkurzusait hallgatni.A nemzetközi gitárfesztivál szervezője és művészeti vezetője Eötvös József...

martonlanyokLibaételek és borok kerülnek terítékre, Szent Márton-napi népszokások elevenednek meg a szentendrei Skanzen Márton-napi fesztiválján november 10-11-én. Családi pincészetek borainak kóstolójával, vidám tollfosztóval, mesékkel, koncertekkel és táncházzal várjuk a látogatókat. A Szent Márton Újborfesztivál és Libatoron a neves naphoz kapcsolódó...

orchidea2018. november 8-11. között a a Vajdahunyadvárban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban rendezi meg a Magyar Orchidea Társaság a már évek óta szokásossá vált őszi kiállítását. Az adventi időszak előtt orchideás dekorációkat mutatunk be és a karácsonyi készülődéshez, díszítéshez adunk ötleteket. Egyedi érdekességek, évről-évre bővülő kiállítói és növény választék.

ponty2A tavalyi évhez hasonlóan, idén is számos ismert és elismert márkával találkozhatnak a látogatók. A kiállítótérben lehetőség nyílik a termékek megtekintésére, kipróbálására és az eladók, hozzáértők szaktanácsainak meghallgatására, sőt a jövő évi újdonságokról (botok, orsók, csalik stb.) is itt értesülhet először a pontyozó társadalom.

libatorVendégfogadás kemencében sült lángossal, felnőtteknek pálinkával, gyermekeknek üdítővel. Újborok kóstolója vendégborászokkal, szombaton a Szöllősi Pincészet és a Juhász Testvérek Pincészete, vasárnap a Polgár Pincészet és a Koch Borászat kóstoltatják legfrissebb boraikat a lovasbemutató kezdetéig.

decathlonMagyarország legkedveltebb fitneszrendezvénye idén már 12. alkalommal fogadta a sportág híveit.  A 13. DECATHLON FittAréna nem más, mint 100 óra és stílus, 150 fellépő 15 színpadon a fitnesz lüktető, évről évre megújuló világából! Az egészséggel és korszerű életmóddal foglalkozó közel 100  kiállító rengeteg újdonsága között válogathattak az érdeklődők.

kolbaszfesztival3A 22. Csabai Kolbászfesztivált, hazánk legnagyobb gasztrokulturális rendezvényét idén október 19-22. között, péntektől hétfőig változatlan helyszínen, a békéscsabai sportcsarnokban és könyékén rendezik meg. Egy kis előfesztivált is tartanak október 4-én, csütörtökön a Gyulai úti Rendezvénypajtában, és itt kiderül, hogy ki lesz az idei kolbászkirály.

colorrunHárom új gyorsasági szakasz, régi-új helyszínen a prológ, rekordszámú nevező – október 13. és 14. között ismét a ralié lesz a főszerep Pécsett és szerte Baranyában. Az 51. Aquaprofit Mecsek Rallye egyik újdonsága, hogy a prológ újra a Pécs Plazánál várja az érdeklődőket, ráadásul ingyenesen.